Familjelördag: Vill ha hund – Dockteatern Tittut SLUTSÅLD

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2 år och uppåt
Längd: 40 min

En dans- och dockteaterföreställning om att toklängta efter en egen hund.

Rekommendation: Hur stor är inte igenkänningsfaktorn att vilja ha hund? En lekfull dansföreställning där hundarnas olika ljud och rörelser blir som en orkester. Pojken önskar sig så mycket en hund att den leker hund och ”blir” hund. Barnen bjuds in att hoppa, dansa tillsammans med hunden. Kul!
Katarina Widhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Plötsligt slår den till, längtan efter en hund. Mjuka tassar, blöta pussar, gosig päls, fuktig nos och ögon att drunkna i. Det är värme och hjärta. Kärlek.

En egen hund som alltid viftar på svansen när den ser dig är rena lyckan. En bundsförvant i alla lägen. En lekkamrat och tröst i mörkret, värt allt eventuellt besvär. Det är en längtan så stark att du ser positivt på det mesta – saker och ting brukar ordna sig till det bästa. Eller?

Musiken finns på Spotify så du kan lyssna och dansa hemma!

Tid: 40 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 2 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Press:
”Dansant och universellt om längtan efter fyrfota kamrat” 
”Dockmakare Lisa Kjellgrens dreadlockförsedda hundskapelse väcker publikens högljudda beundran.”
Anna Håkansson, DN

”Barnpubliken sitter fascinerad och enas i en samfälld glädjesuck då Tobias äntligen får sin hett åstundade hund.” 
”På Dockteater Tittut blir hundlängtan till en expressiv dans för kroppar med eller utan svans och tassar.
Karin Helander, SvD

Foto: Jonas Jörneberg

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Vill ha hund – Dockteatern Tittut SLUTSÅLD

Om Dockteatern Tittut

Produktion Vill ha hund
Idé: Sophia Segrell, Lisa Kjellgren Almstig & Tobias Ulfvebrand
Regi: Sophia Segrell
Dockor & scenografi: Lisa Kjellgren
Musik & Koreografi: Tobias Ulfvebrand
Ljusdesign: Robin Thorman
Ljuddesign: Hugo Therkelson
Dansare & dockspelare: Tobias Ulfvebrand

“När Dockteatern Tittut 1977 började göra teater för barn från två år bröts ny mark. Inom svensk teater var det vid den tiden otänkbart att spela för barn under fem år. Man trodde inte att de kunde förstå. Idag görs teater för bebisar och vi vet att det nyfödda barnet har med sig både upplevelser och intryck.

I över 40 år har Tittut skapat engagerande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med fokus på de yngsta barnen och med ambitionen av vara angelägen och nyskapande. Många av våra besökare debuterar som publik och vi vill att deras första möte med teatern ska bli minnesvärt och lustfyllt. Efter många års erfarenhet vet vi att introduktionen är viktig. Varje föreställning inleds med mötet mellan skådespelare och publik i foajén för att skapa förtroende och nyfikenhet.

Vi möter vår unga publik med stor respekt och ställer höga krav på oss själva att alltid leverera det bästa. Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. Ofta med en existentiell underström – på ett småårigt vis.

Våra föreställningar erbjuds på scener och salonger i hela landet. Årligen spelar vi ca 700 föreställningar varav ungefär hälften utanför Stockholm län. Teatern har en fast scen på Lundagatan, Södermalm och en filialscen i Blå huset i Tensta. Vi arrangerar seminarier, kurser, gästspel och Babysalonger.

Genom åren har vi bland annat samarbetat med Teatro Gioco Vita i Italien, Children’s theatre i Minneapolis. Kungliga Operan och Riksteatern.”

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!