Familjelördag: Vem ser Dim? Med Teater Pero

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2,5 år
Längd: 35 minuter

Rekommendation: En underbar poetisk hyllning till skogen och det lilla man knappt kan se. Vi bjuds på ett spännande och musikaliskt äventyr där Dim funderar: – Om ingen ser mig, finns jag då?

I skogen där Dim bor finns det massor att upptäcka.

Dim tittar uppåt, på barnen som leker, och missar just därför att det finns en liten, liten krumelur som också tittar uppåt. Uppåt på Dim.

– Men visste du att allra längst där nere bor det en figur som heter Dim? Han är som du och jag, fast mycket mindre.

Så liten att han undrar om han finns.

I skogen bor den pyttelilla figuren Dim som lever alldeles ensam bland kottar, blad och bär. Dims längtan efter att bli sedd är stor och därför är blicken ständigt riktad uppåt, mot de stora barnen som leker i skogen. Han är beredd att göra vad som helst för dem.

Foto: Jonas Jörneberg

Tid: 15:00
Pris: 100 kronor per biljett
Från 2,5 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

Köp biljett « tillbaka
Familjelördag: Vem ser Dim? Med Teater Pero

Medverkande

Regi: Peter Engkvist
På scen: Lise Edman och Ola Johansson
Musik: Ola Johansson
Scenografi & kostym: Lina Serning
Ljus: Lenah Bergstedt
Efter en bok av: Maria Nilsson Thore
Producent: Teater Pero

Vi arbetar med mim som grund, tillsammans med musik och dialog. Genom vårt fysiska tilltal där en skådespelare gestaltar flera figurer litar vi helt på barnens förmåga att fylla berättelserna med egna bilder.

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.