Familjelördag: Två, cirkus-föreställning med Acrobalance

Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 40 minuter

– en cirkusperformance för barn av och med Louise Bjurholm Euler och Henrik Agger.

Två akrobater, en sprakande TV och en ytterrock som får liv. Avancerad akrobatik som kräver koncentration och tillit, men också förmågan att släppa kontrollen. Kroppar i samspel och bilder som väcks till liv, ett pågående flöde där det ena slutar tar det andra vid.

Titeln ”Två” syftar på konsten av att vara i ett samspel. Att vara två är att vara fler än en, det kan låta som enkel matematik men vi människor är ju tack och lov inte bara en siffra.
Att vara två innebär att vi måste förhålla oss till någon annan som också är en person med olika humör, egen vilja och energi.

Mellan oss finns det massor av saker som händer, vi uppfattar det och vi uppfattar det inte. Våra kroppar är levande organismer som tillsammans med alla våra sinnen skapar uppfattningar om världen runt i kring. Allt avspeglar sig i det vi upplever. Jag stod där uppe, du stod där nere, vi såg det från olika håll.
Vi minns kanske olika saker från ett och samma tillfälle – du minns kanske färgen, jag minns kanske hur sakta det gick, men på så sätt kompletterar vi varann.

I denna intima föreställning får din egen fantasi styra. Fysiska möten blir till livliga lekar, tyngdlagen prövas och tilliten utmanas, men också konsten att tillsammans skapa förutsättningar.

Föreställningen är inspirerad av bildkonstnär Lars Aggers målningar och teckningar av barndomsminnen. Med ett fragmentarisk berättande likt de i barndomsminnen kan saker vi mindes som väldigt stora plötsligt kännas små, en kort stund omvandlas till en evighet.

Från 5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!
Varning: Lite mörker i början av föreställningen

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Två, cirkus-föreställning med Acrobalance

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!

Artister

Louise Bjurholm Euler har som yrkesverksam cirkusartist bland annat spelat Cirkus Cirkörs storsäljare ”Wear it like a crown”, föreställningen som har spelat sammanlagt 450 föreställningar och slog ett föreställningsrekord på Södra Teatern hösten 2015. Turnerat med den egna produktionen ”Extreme Symbiosis” på festivaler och teatrar världen över, så som Festival Internacional Sesc de Circo, Sao Paulo, Köpenhamns internationella teater (KIT), Festival Theatre op the Markt Nederländerna, Guangzhou international contemporary dance festival, China för att nämna några.

Henrik Agger var med och grundade Cirkus Cirkör 1995. År 1993 påbörjade han sin utbildning som mimare vid Teaterhögskolan i Stockholm, därefter inriktade han sig som akrobat på Ecolé national de Cirque Fratellini i Paris och Moscow State School of Circus. Som frilansande artistduo har vi arbetat i såväl traditionella cirkuskompanier såsom den Ryska Stads Cirkusen, men framför allt i samtida cirkuskontexter. Vi har gjort flertalet produktioner inom ramen för Cirkus Cirkör och även i diverse varietéer. Det som följt och präglat oss genom åren är vårt stora engagemang för den egna praktikens fenomen och hur det tar sig uttryck såväl fysiskt som mentalt.