Familjelördag: Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Var Stora scen
Målgrupp Från 5 år och uppåt
Längd: 40 min

En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

När Antti har tråkigt går han till Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att precis som julafton och midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun gör rollerna som Antti, Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin. De berättar en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner.

Rekommendation: En rolig och underhållande cirkusföreställning om världens tråkigaste dag. Det är sååå tyst, sååå tråkigt inget händer. Tänk om du lyssnar på dina tankar? Kanske dom har något att säga dig? Följ tankens trådar och gör vad som faller dig in. Vad händer då?
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Tid: 40 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka biljett!
Från 5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Foto: Isak Stockås

Foto: Isak Stockås

 

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Om Kompani Giraff

Kompani Giraff är ett Stockholmsbaserat samtida cirkuskompani som drivs av passionen till konstformerna cirkus och magi. Genom research och kollektiva processer strävar Kompani Giraff att göra nyskapande föreställningar i dialog med vår samtid.

Kompaniet hade sin första produktion Tombola Tragique 2010 på Orionteatern och därefter föreställningar på Varieté Hablingbo, turné med Riksteatern och Folkets Hus & Parker samt gästspel på Stora Teatern i Göteborg och Cirko i Helsingfors.

Kompani Giraff är en avknoppning från succévarietén Salong Giraff som under sju års tid hade regelbundna gästspel på Orionteatern, Folkoperan och Parkteatern i Stockholm. Kompaniet som startades av Viktoria Dalborg, Erik Åberg och Stina Oscarson drivs idag av Viktoria Dalborg, Sus Soddu och Axel Adlercreutz. Giraff har sin bas i Stockholm och har turnerat i hela Sverige och Norden.

Medverkande:
På scen: Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun.
Musik: Magnus Larsson.
Scenografi och kostym: Sus Soddu.
Mask: Matilda Bragner.
Magikonsult: Axel Adlercreutz.
Koreografiöga: Katarina Lundmark.
Teknisk koordinator: Theo Junkel Eckerström.

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!