Familjelördag: Snigel Blå – Boulevardteatern – Nyinsatt!

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år

Av Roger Westberg efter Einar Norelius bok

“En snigelfamilj uti skogen bor,
Tre små söta ungar med far och mor.
Lägg märke till färgen på de tre små,
Två av dem är grå, den tredje är blå.”

Den tredje är förstås Snigel Blå och det är han som ger sig ut på en spännande färd till Äventyrslandet.
En rolig, musikalisk och fantasifylld rimsaga.

Press:
“En liten pärla i höstmörkret. Roger Westberg ÄR teater”
Blekinge Läns Tidning

Skådespelare: Roger Westberg
Musik: Ulf Eriksson och Jörgen Aggeklint
Från 3 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. 
Illustration: Einar Norelius

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Snigel Blå – Boulevardteatern – Nyinsatt!

OM ROGER WESTBERG OCH OM BOULEVARDTEATERN

 

Roger Westberg, född 12 juni 1959, är en svensk skådespelare, regissör, manusförfattare och teaterpedagog. Han är sedan 2007 teaterchef på Boulevardteatern.

Åren 1983–1995 var han konstnärlig ledare på Teater Pero tillsammans med Peter Engkvist. Åren 1988–1989 var Westberg med i sjutimmarsföreställningen Den stora vreden i regi av Peter Oskarson på Folkteatern i Gävleborg. Denna uppsättning räknades som 1980-talets främsta av DN:s teaterkritiker.

Från 1995 har Roger Westberg lett sin egen ensemble i bland annat komedi- och folkbildningsprojektet De Komprimerade Pjäserna. Detta var en trilogi om fyra pjäser:

William Shakespeares samlade verk – 37 pjäser på 97 minuter, Världens bästa böcker – 86 böcker på 98 minuter, Bibeln – Guds samlade verk på 99 minuter, Sveriges historia – 1000 år på 100 minuter.

Bland andra produktioner märks Dr. Knup och Mr Crazy Hat eller den 3:e gästen (på Nybropaviljongen) I väntan på Godot (regi Judith Hollander) med Anders Alnemark och Per Ragnar samt Stenar i fickan (regi Ian McElhinney) med Anders Alnemark. Roger Westberg och Alnemark spelade dessutom under många år ett par hundra föreställningar tillsammans i Keith Johnstones uppsättning av Robinson Crusoe.

Under 2010 har han även arbetat på Maximteatern som skådespelare i Alice i underlandet där han spelar alla roller förutom Alice, som spelades av Amy Diamond. Westberg har regisserat ett tjugotal pjäser.

OM BOULEVARDTEATERN

Boulevardteatern har funnits sedan 1984 och är därmed en av Stockholms äldsta fria teatergrupper. 1984 övertog Michael Segerström, Susanne Hallvares, Nils Moritz, Ann Petrén och Tomas Tjernberg biografen Söderbio och startade Boulevardteatern.

Teatern har genom åren presenterat en lång rad uppsättningar för en stor publik. Några av de tongivande konstnärliga profilerna har varit Johan Rabaeus, Michael Segerström, Nisse Moritz, Ann Petrén, Sissela Kyle, Benny Fredriksson och Jacob Ericksson mfl.

Några succéföreställningar under dessa år har varit «Blå Tummen», en nattcrazycabaré med både professionella och amatörer, «Kom igen, Charlie!», «Kompanjon», «Revisorn», «Onkel Vanja», «Den girige», och «Thérèse Raquin».

Boulevardteaern har en bred repertoar med både egenproducerade föreställningar och gästspel. På Boulevardteatern spelas ca 500 föreställningar per år och ytterligare ca 400 spelas på turné runt om i Sverige och även utomlands.

Föreställningar såsom “Den skalliga primadonnan” med bl a Kim Anderzon och Helge Skoog, den mångfaldigt prisbelönade “Hamlet en stand up”, “Heil Clown”, “Grönholms Metod” och barnföreställningarna “Hur långt når Alfons?”, “Så gör prinsessor” och “Ett lamm till middag” och många många fler är omtalade egenproducerade pjäser som spelats och spelar på Boulevardteaterns scen

SCENKONST FÖR HELA FAMILJEN

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!