Familjelördag: Skräpitas – Länsmusiken INSTÄLLT

Var Stora scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 30 min

Rekommendation: Musikerna Diva och Liliana går loss på slagverk och trummor. En latinamerikansk slagverksduo som värnar om miljön och förespråkar återbruk. Under rytmer och musik får barnen testa på ett roligt sätt att återanvända skräp-itas.

En kreativ och interaktiv föreställning med slagverkarna Diva Cruz och Liliana Zavala som spelar svängiga rytmer från Brasilien, Colombia, Argentina, Uruguay, Chile, Peru och Kuba. Duon sjunger även traditionella sånger samt gamla och nya lekramsor från Latinamerika och Sverige med publiken. Barnen är delaktiga och bygger enkla instrument av återvunnet material – maracas som de kommer att spela med under föreställningen.

Ta gärna med återanvänt material som det låter om, tex en konserv- och plastburk fylld ris eller gryn, pärlor etc. Barnen kommer att vara med och skapa rytmer.

Barnen får också en grundläggande kunskap om vad som är tempo och puls i musiken. Diva Cruz från Colombia och Liliana Zavala från Argentina träffades i Sverige igenom musiken. De älskar att spela ihop och jobbar professionellt som musiker i många band. Syfte och mål är att väcka kreativiteten med det som finns runtomkring oss i vardagen. Barnen lär sig om rytmik och hur rytmerna byggs. De får inspiration till att återanvända vissa saker och påverka miljön positivt.

Tid: ca 35 minuter
Pris:100 kronor per biljett.
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Foto: Carl Thorborg

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

« tillbaka
Familjelördag: Skräpitas – Länsmusiken INSTÄLLT

Medverkande

Slagverk, sång Diva Cruz
Slagverk, sång Liliana Zavala

Diva Cruz från Colombia och Liliana Zavala från Argentina träffades i Sverige igenom musiken. Båda är slagverkare, älskar att spela tillsammans och jobbar professionellt som musiker i olika band.