Familjelördag: Ska vi va? – Teater Tre

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år

”- Hej ska vi va? frågar Berit. Vet du, jag kan visa dej djur som bor under en sten. Det där hittar hon bara på, tänker Flisan. Och så har hon galonisar fast det inte regnar.”
ur Pija Lindenbaums bok Ska vi va?

I den enkla frågan Ska vi va? ryms allt möjligt. Maktobalans, kreativitet och längtan. Berit och Flisan möts och skiljs åt, inomhus och utomhus, allt till tonerna av Benny Anderssons musik. Flisan vill vara själv, men Berit kommer tillbaka flera gånger. Till slut är det plötsligt Flisan som vill vara och då har rollerna skiftat. Relationsdramat för barn mellan 4 och 8 år ställer frågor om vänskap, olikheter och rätten att vara för sig själv. Hur många känslor kan rymmas i de tre orden Ska vi va?

Fritt efter Pija Lindenbaums bok Ska vi va?

”Humorn hoppar glatt så det skvätter kring den brobyggande leken”
Expressen

” det är just barnperspektivet som skarpt och stolt står, dansar, balanserar, briljerar och framför allt genomsyrar uttrycket”
DN

Längd på föreställningen 30 minuter

Regi: Marvin Yxner
Medverkande: Lisette Merenciana & Malin Öhrn
Producent: Emmy Andersson Lilliehorn
Musik: Benny Andersson. Hämtad från Mono Music’s inspelningar.
Scenografi & kostym: Roland Söderberg
Koreografi: Jimmy Meurling
Ljud: Gabrielle Wikhede
Mask: Helena Bernström
Ljus: Sofie Anderson
Dramaturg: Lena Nylén
Dramapedagog: Lena Yxner

Boka din biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Ska vi va? – Teater Tre

Om Teater Tre

Teater Tre startades 1979 och är en är en mimbaserad visuell teater där rörelse, text och musik blandas. Sedan sexton år tillbaka har gruppen sin hemvist på Rosenlundsgatan i Stockholm där scenkonst med en unik spännvidd från bebis till ungdomar skapas. Teater Tre turnerar i hela Sverige och världen och bedriver också gästspels-verksamhet. Gruppen har verksamhets-stöd från Kulturrådet, Kulturförvaltningen, turnéstöd från Stockholms Läns landsting samt stöd från Europeiskakommissionen.

Teater Tres uppdrag
Teater Tres målsättning är att nå ut till alla barn, oavsett social eller kulturell bakgrund. Detta görs genom ett universellt scenspråk karaktäriserat av få ord och mycket rörelse. Föreställningarna har alla teman från vardagslivet vilka vi eftersträva att alla kan identifiera sig med. Teater Tre vill sätta svensk teater för barn och unga på världskartan genom att väcka nyfikenhet hos publiken, för teater och sin egna kreativitet. Teater Tre bedriver även en internationell gästspelsverksamhet på hemmascenen i Stockholm.