Familjelördag – Sagan som rymde

Var Lilla scen
Målgrupp Ålder 3-9 år
Längd: 45 minuter

Sagan som rymde – väldigt fritt efter sagan om de tre Bockarna Bruse…

Vad var det som hände den där dagen då de tre bockarna Bruse gick över den där bron? I alla år har sagan berättats på precis samma sätt. Hur bockarna lurar det elaka trollet, som vill äta upp dem, och lyckas ta sig över bron. Men är det hela sanningen? Tänk om vi låter någon annan berätta… Idag händer något konstigt. Just som sagoberättaren ska läsa sagan om de tre bockarna Bruse, så rymmer sagan! Om man tittade efter riktigt noga, så kunde man se ett troll som rev åt sig sidorna i sagoboken och försvann som en oljad blixt. Plötsligt börjar trollet berätta, nu får vi höra hans historia. Och den versionen ser då verkligen inte alls ut som den vi är vana vid! Så där fick sagoberättaren något att tänka på – och kanske vi också…?

en rik, fyllig och levande pjäs.” ST

”roligt och tänkvärt med dockor, skådespelare och Pygmeteaterns specialitet-skuggspel.” Expressen

”välgörande frejdig & humoristisk”  SVD

Medverkande

Regi, dockor: Sten Wallin Manus, scenografi: Sten Wallin, Augusto Cabrera Dockspelare: Åse Nelson, Michael Koitzsch

Dockor, skuggor och musik för barn från 3-9 år.

Föreställningen är c:a 45 minuter

Biljettpris: 100 kr (inkl serviceavg)

 

 

 

boka plats
« tillbaka

Pygméteatern

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater. Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige!

Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor. Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik. Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

2006 deltog vi bl.a. i en stor festival i New Delhi och Jaipur i Indien med föreställningen Den Röda Tråden och höll också workshops i skuggspelsteater med Indiska barnhemsbarn.

När vi inte spelar på vår egen teater vid Odenplan i Stockholm turnerar vi över hela Sverige , Norge och Finland.

www.pygmeteatern.com

 

Nacka kulturcentrum