Familjelördag: Sabelles röda klänning – att hitta sin plats – Teater Fredag

Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 35 min

Sabelle flyr med sin mamma från sitt hemland. Hon flyr från bergen, husen med de gula taken, det stora trädet, blommorna…

Det här är en stark berättelse om att hitta sin plats i en ny värld. Boken föreställningen bygger på är skriven av Marina Michaelidou Kadi som blev vinnare av det svenska barnbokspriset Peter Pan-priset 2016!

En vacker, poetisk och gripande föreställning om att lämna, komma ny och hitta sig själv på den nya platsen.

”En text som kommer att leva kvar länge för mig”
Viveka Bladh/P1 Kultur

Rekommendation: På ett vackert, poetiskt vis fångar skådespelarna med sina kroppar känslan av att fly men ändå inte vara ett offer. Lättfattligt och enkelt om att hitta sin plats i en ny värld och känna empati. I dessa dagar en nödvändighet.

Medverkande:
Regi/dramatisering: Anders Alnemark, efter en bok av Marina Michaelidou Kadi
På scen: Ulrika Mannerfelt, Anders Alnemark
Scenografi/kostym/illustration: Hanna Cecilia Lindkvist

Koreografi:Julia Kraus Dybeck
Producent: Maria Hjalmunge
Produktion: Teater fredag

 

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Sabelles röda klänning – att hitta sin plats – Teater Fredag

Om Teater Fredag

Teater Fredag är en teater från Nacka/Stockholm, som producerar, regisserar och arrangerar teaterföreställningar för barn och unga. Tidigare hette vi Robinson Crusoe & Fredags vänner. Vi har en scen i Saltsjöbadens gamla kommunalhus, vårt kontor ligger i Sickla. På vår scen spelar vi för skolor, förskolor och offentlig publik främst från Nacka men alla är hjärtligt välkomna! Vår lokal ligger tre trappor upp i gamla kommunalhuset i Saltsjöbaden utan hiss. För er med funktionsnedsättnig försöker vi hjälpa utefter bästa förmåga. 

Våra föreställningar har premiär på vår scen i Saltsjöbaden, sedan turnerar vi i hela Sverige. Vår främsta målgrupp är barn och unga mellan förskola och gymnasiet men vi gör även produktioner för vuxna. Ryktet om oss har spridit sig utanför Sverige och vi har turnerat till bl.a. Finland och Storbritannien.

Vi har lyckats med det svåra att konkurrera med den kommersiella kulturen och nå den svårflirtade ungdomspubliken. Vår ambition är att ligga i framkant när det gäller kvalitativ barn- och ungdomsteater.

Vår målsättning är att introducera nyskriven, internationell och svensk dramatik för en ung publik både i Sverige och internationellt.

Vi har ingen fast ensemble utan samarbetar med olika skådespelare, scenografer, musiker och andra konstnärer. Vår konstnärlige ledare är Anders Alnemark.

Vi vill att våra berättelser och vårt sceniska uttryck ska väcka känslor och engagemang som bidrar till reflektion och främjar åskådarens empatiska förmåga. Vi vill göra teater som söker efter uttryck, som fördjupar, inte förenklar, och komplicerar på ett teatralt sätt. 

Vi tror på teaterns förmåga att göra oss till rikare människor efter att vi har fått gråta och skratta och kanske känt att; jag är inte ensam.