Familjelördag: Petras Prick – UTSÅLD

Var Lilla Scen
Målgrupp 2-6 år
Längd: 40 minuter

FÖRESTÄLLNINGEN ÄR UTSÅLD!

Efter en bok av Maria Nilsson Thore.
När Petra vaknar en morgon är det något som inte alls känns bra. Snart upptäcker hon en tom fläck på pälsen. En av Petras tusen prickar är borta! Vill man få en envis prick att stanna måste den bestämma lite själv. Kommer den då tillbaka – ja, då har man en riktig vän.
Petras prick, som nominerades till Augustpriset 2011, är Maria Nilsson Thores första bok där hon står både för text och bild. Maria nominerades samma år även som illustratör till boken Konstiga djur (text: Lotta Olsson).

“Ing-Mari Tiréns regi tar vara på det melankoliska och längtansfulla i berättelsen, utmynnande i ett budskap (utan pekpinnar) om att vänskap och trofasthet också innebär ömsesidig frihet. Pricken kommer tillbaka för att den vill det och det är som det ska.”  Jens Liljestrand, Expressen

Medverkande

Regi: Ing-Mari Tirén Biträdande regissör: Sophia Segrell Dockor & scenografi: Eva Grytt Tillverkning: Eva Grytt & Lisa Kjellgren Musik: Leif Hultqvist  Spelare: Lisa Kjellgren & Karin Gillberg

Biljetter 100 kr (inkl serviceavg). Bokas via länk till Ticnet nedan.

boka plats
« tillbaka

Dockteatern Tittut

Våra föreställningar eftersträvar klarhet, enkelhet, renhet, värme, glädje och närhet. “Vi vill möta vår publik med kärlek och respekt och göra det första teaterbesöket viktigt och roligt för de allra små.” Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. “Våra berättelser har alltid en existensiell underström, -vänskap, kärlek, liv, död – men på ett småårigt vis.”

Dockteatern Tittut vill att varje teaterbesök ska vara en fest. Från det ögonblick publiken träder in genom dörren till det ögonblick den åter befinner sig ute i verkligheten. Vi använder oss av blandformen docka-skådespelare för att ha ögonkontakt med publiken och möjlighet till spel i flera dimensioner. Dockteatern har inga gränser – allt är möjligt.

Dockteatern Tittut är Sveriges äldsta teater för smååringar (två år och uppåt). Dockteatern Tittut grundades 1977 och har fram till idag spelat över 35 olika pjäser och gett nästan 15 000 föreställningar för ca 900 000 åskådare. Vi turnerar i hela världen och har bla besökt Bangladesh, Belgien, Canada, Estland, Finland, Frankrike, tyskland, England, Ungern, Indien, Indonesien, Japan, Marocco, Mexico, Norge, Ryssland, Spanien, Filipinerna, Tunisien, USA och Zimbabwe. På våra utlandsturnéer spelar vi på engelska eller franska.

http://www.dockteatern-tittut.com/

 

Nacka kulturcentrum

Oavsett om du är barn, tonåring, vuxen eller om du är lärare eller förskollärare, ansvarig för personalens kompetensutveckling eller bara ute efter att göra något kul en helg så kommer du förmodligen hitta en kulturaktivitet som passar dig på Nacka kulturcentrum.   Nacka kulturcentrum fyller Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Kulturkurser

Nacka kulturcentrum har ett omfattande utbud av kulturkurser för barn, unga och vuxna i Dieselverkstaden i Sickla. Barn från fem år och ända upp i vuxen ålder kan gå på kurs.