Familjelördag: Operakul – Länsmusiken

Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 30 minuter

Bland hjältedåd och kärlekskval
Låt barnen svepas in i fantasins förtrollande värld i en lekfull och pedagogisk föreställning med välkänd musik hämtad ur den klassiska operarepertoaren, bl.a. Gluck, Mozart, Massenet, Verdi och Puccini. Barnen bjuds på fantastisk musik, starka känslor och flärdfulla klänningar och kostymer. Under föreställningarna förs hela tiden en dialog med publiken som engageras i handlingen och får sjunga med. Målsättningen är att publiken ska bära med sig känslan att opera är kul – operakul!

Medverkande: Madeleine Barringer (sopran), Sara Silvmark (mezzosopran) och Karin Haglund (piano)
Fotograf: Alexander Kenny

Från 5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern så får du en uppfattning om föreställningen.

Film: Per-Markus Heggestad

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

Boka biljett här! « tillbaka
Familjelördag: Operakul – Länsmusiken

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!

Om Musikaliska

Vi är tre verksamheter under samma tak med musik och mod som gemensam ledstjärna; Blåsarsymfonikerna, Länsmusiken i Stockholm och Musikaliska.

Blåsarsymfonikerna  är en modern och nyfiken blåsarsymfonisk orkester som utmärker sig för sin djärvhet och sin ovanligt stora genrebredd.  Orkestern ger ett tiotal konserter per säsong på Musikaliska tillsammans med erkända solister, men spelar även ute i länet.

Länsmusiken i Stockholm  har som uppdrag att sprida musik i Stockholms län, i alla genrer och från olika kulturer, till framför allt barn och unga.

Musikaliska  är det konserthus vi verkar i, på Nybrokajen i Stockholm. Huset  rymmer ett brett konsertutbud med klassisk musik, nutida konstmusik, folk- och världsmusik, familjekonserter, jazz m.m. Här genomförs även events, seminarier och konferenser.

Varje år tar ca 100 000 personer del av våra tre verksamheters konsertutbud och årligen arrangerar vi omkring 800 konserter, både i huset och runt om i Stockholms län. Vi är idag ett 40-tal anställda, orkestern inkluderad, som arbetar i Sveriges äldsta konserthus. Utöver detta finns även Stallet Folk & Världsmusik/RFOD som hyresgäst.