Familjelördag: OBS! Superviktigt! – Minna Krook

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år
Längd: 40

Var på en hund kan man klappa? Var på en kompis kan man klappa? Vet vuxna allt? Måste man sova ? Varför är det dumt att ljuga? Kan chips vara middag?

Med största allvar delas det ut visdom, tips och funderingar på vad som är bra att få veta om livet när man är barn (och vuxen med för den delen). En dansig och pratig föreställning som med humor och viga kroppar går igenom livets ABC.

Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.

Minna Krook är tillbaka med en ny föreställning. Många av er känner henne genom Borta!Ah hallo bebis och Faunan och jag. Minna har gjort föreställningar för barn och unga sedan 1999. Borta! som spelats sedan år 2004 har av danskritiker utnämnts till en klassiker. Minna blandar dans, text, musik och sång för att på ett lågmält och humoristiskt sätt peka på viktiga saker i livet. Tilltalet och kunskapen om barnpubliken är helgjuten.

Fotograf: Ozzy West
Koreografi och idé: Minna Krook
Dansare: Minna Krook, Melody Sheikh och Jonathan Sikell
Vibrafon: Per Sjögren
Scenografi/kostym: Minna Krook
Musik : Tomas Hirdman

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: OBS! Superviktigt! – Minna Krook

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!

Press

"Närheten till åskådarna är inte bara fysisk utan också mental – temat berör integritet, respekt och gränser. Högaktuellt med andra ord. Reaktionerna är livliga och till slut, när den kimonoklädda trion enligt ett barn liknar ”dansande körsbärsträd”, levereras en rytmisk visa med tydliga, lätt uppfostrande moralbudskap om att man ska vara snäll, våga göra fel men inte göra sådant man inte vill. Samt aldrig glömma att leka. Och visst vill vi lyssna till sådana superfina visdomsord!" Anna Ångström SvD

"Intimt om superviktiga saker. Minna Krook har en enastående förmåga att bygga upp föreställning i omedelbar dialog med publiken som exempelvis nästan unisont ropar ”ja!” på frågan om vuxna vet allt. Framför allt är trions tonfall och utspel så allvarligt uppriktigt och ändå lekfullt att åtminstone premiärpubliken gradvis, mer och mer, muntert deltar i och närmast går upp i föreställningen. Det om något visar på kvalitet." Örjan Abrahamsson DN