Familjelördag: Nosferatu – Turteatern INSTÄLLT PGA SJUKDOM

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år
Längd: 45 min

INSTÄLLT PGA SJUKDOM

Nosferatu är en vampyr som bor ensam i ett stort och mörkt slott. Hen försöker få tiden att gå genom att klura fram det bästa skrämselbuset, prata med sin vän Fladderfredrik och skriva brev till döden. Tillsammans med Råttrik – en råtta som kan spela orgel – väntar Nosferatu på sina nästa besökare … Törs du hälsa på?

Föreställningen är en visuell och musikalisk upplevelse där stämningen växlar mellan att vara rolig och inbjudande, till lite läskig. Föreställningen framförs av en orgelmusiker och en skådespelare. Regissören samarbetar med barnen för att skapa en historia som både pirrar och roar.

Den tyska stumfilmen Nosferatu från 1922 är en skräckfilmsklassiker och en av expressionismens pärlor. Skräckgenren undanhålls ofta barn, men i åldern 4­-7 tänker många på spöken och övernaturliga krafter. Vi vill ta vår unga publik och deras tankar och föreställningar på allvar.

Press

”Energiskt. lustfyllt och med en njutbar skräck”
Karin Helander (SvD)
”Tur-teaterns oängsliga stil är oemotståndlig – vampyrteater för barn visste vi inte att vi ville ha.” Maria Edström (Expressen)
”Skrämseleffekterna utvärderas i dialog med barnen, som bland annat kommer på Nosferatu med att gömma handdockan i rockfickan. Det gör att skräcken blir avdramatiserad och magkittlande på samma gång.”
Jacob Lindström (DN)

Tid: 45 minuter
Pris: 100 kronor per biljett
Från 4 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. 

 

« tillbaka
Familjelördag: Nosferatu – Turteatern INSTÄLLT PGA SJUKDOM

Om Turteatern och Nosferatu

Om pjäsen:
Regi: Marie Nikazm Bakken
Scenografi och ljus: Hannele Philipson och Sofia Linde
Mask och kostym: Jessica Hedin
Medverkande: Maria Zakrisson Mortensson och Staffan Bråsjö
Kommunikation: Sam Johansdotter
Teknisk chef: Jenni Gody
Tekniker: Anna Jondelius
Producent: Mirjam Gelhorn
Produktionsassistent: Dina Luterkort
Regiassistent: Nina Rudawski
Barndramaturger: Hera af Ekenstam, Ali af Ekenstam, Loui Hedin, Soley Nyke, Isabelle Hedin, Gretchen Hertz och Sonja Ericsson Söderqvist.
Foto: KlaraG
Grafisk form: Mani, Mattias Broberg

Teatern Utan Reaktionärer verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Vi vill vara en teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, mod och kärleksfull respektlöshet.

Turteatern finns i Kärrtorp söder om Stockholm. Vi har en stor och en liten scen samt en foajéscen.

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!