Familjelördag: Monster- konster – Teater Månstjärnan

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 35 minuter

Ett gästspel från Umeå med rolig Queer-dockteater

Monster-konster. Handlingen utspelar sig i den levande naturen. Huvudpersonen är ett barn som har två mammor. En retsticka till huvudfoting och ett snällt monster finns med. Ett av träden i skogen mår inte bra och doktorn tillkallas. När ingenting hjälper måste det till riktiga konster, monster-konster, för att trädet ska få leva som det vill, utan begränsningar.

Olika är bättre än olika. Vad kan du flyga? Flyga som fågeln? Simma tillsammans med hajar? Resa till jordens medelpunkt? Frågar du ett fritänkande barn på väg in i skolvärlden är svaret ett högljutt “Allt!”

I drömmens verklighet är allt möjligt. Värre är det i verkliga verkligheten; där är tabun och gränsdragningar vardag, även för ett gränslöst barn.

Om vikten av att strunta i snäva nej och istället tänka fritt berättar Teater Månstjärnans nya föreställning för barn från tre år och uppåt. Vi duger som vi är och alla är lika mycket värda är det enkla, men viktiga budskapet.

I centrum står en hen (som en klok pojke i publiken påpekade när Teater Månstjärnans Margareta Selander undrade vilket kön dockan hade) som saknar händer och hans kompis huvudfotingen som saknar kropp. Den handlösa dockan har dessutom två mammor, ett faktum som mest antyds i förbifarten.

Selander är ingen mässande folkbildare, hon tror sin barnpublik om att vara både tänkande och kloka! I “Monster-konster” är alla udda existenser men samtidigt högst normala. Överlag är det här en av Selanders mest helgjutna föreställningar. Inte minst de klurigt vackra dockorna, tillsammans med talande baobaoträd och en sagolik savannvärld, imponerar. Också dottern, artisten Frida Selander har hittat en mytisk, spännande musik som fungerar bra tillsammans med mamma Margaretas associativa, fria berättelse om hur olika är bättre än lika.

Medverkande:
Manus: Margareta Selander
Dockor och scenografi: Ingemar och Margareta Selander
Musik: Frida Selander
Medverkande: Två dockspelare

 

Boka din biljett här « tillbaka
Familjelördag: Monster- konster – Teater Månstjärnan

Dockteatern Månstjärnan i Umeå

Dockteater Månstjärnan – en stor teater för de små

Välkommen till Dockteater Månstjärnan! Fantastiska berättelser fyllda av spänning och humor! Berättelser som får våra drömmar och visioner att växa!

Månstjärnan producerar pjäser för barn och ungdomar. Ensemblens repertoar genom åren visar ett mäktigt spektrum av egna sagor. Månstjärnan, som är stilbildande inom sin genre, levererar föreställningar i en klass för sig. I dialog med publiken skapar Månstjärnan ett djupt engagemang i frågor om medmänsklighet och kärlek, med övertygelsen om att var och en av oss är enastående och speciell.

Månstjärnan grundades 1987 av Margareta Selander. Ensemblen nådde tidigt internationell status och har genomfört turnéer i bland annat Ryssland och Italien.

www.manstjarnan.se

Om Kulturhuset Dieselverkstaden

Vi finns i Dieselverkstaden som ligger i kanten av Sickla köpkvarter. Vi ser till att fylla Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Familjelördag är scenkonst för barn och det kan vara allt från cirkus, musik till dans och teater för olika åldrar. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik. Varmt välkomna!