Familjelördag: Marmelad – UTSÅLT

Var Stora scen
Målgrupp Från 2 år och uppåt
Längd: 35 minuter

UTSÅLT

MARMELAD är en mumsig, sensorisk föreställning om att mötas, vändas och röras runt. Med poetiska rörelser, mjuk cirkus och Fellinimusik dansar våra två vitklädda figurer. Tillsammans med publiken utforskar de världen genom kropp, öga, känsla och smak.

Vad kan marmelad vara? Är det körsbär, päron, fikon, mynta, upp och ner, tillsammans eller inuti?

Claire Parsons har ett lekfullt och elegant rörelsespråk som skapar komik och väcker känslor och stämningar. Hon har koreograferat för opera och teater och skapar sedan 2006 framför allt föreställningar för ung publik. Detta är hennes första produktion för alla från 2 år.

MARMELAD hade premiär på Zebradans hösten 2013 och har sedan dess gjort ett segertåg över världen och spelat över 500 föreställningar och hunnit besöka ett femtontal länder. Hösten 2017 spelade kompaniet tjugo utsålda föreställningar på anrika The New Victory Theater i New York och våren 2018 gjorde kompaniet sex föreställningar i Seoul, Sydkorea. Under våren 2019 spelade MARMELAD på Festival Transitos i Havanna, Kuba.

Fotograf: Mats Åsman

Tid: 35 minuter
Pris: 100 kronor per biljett
Från 2 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

Köp biljett « tillbaka
Familjelördag: Marmelad –  UTSÅLT

Medverkande

KOREOGRAFI
Claire Parsons
MEDVERKANDE ORIGINALUPPSÄTTNING
Mira Björkman, Viktor Gyllenberg
MEDVERKANDE 2020
Mira Björkman, Viktor Gyllenberg
SCENOGRAFI
Anna Nyberg
MUSIKARRANGEMANG
Mikael Svanevik
KOSTYM
Bitte Palm
MASK
Gunilla Pettersson
LJUS
Olof Carlsson

Claire Parsons Co. är ett prisbelönt danskompani som gör finurlig och elegant scenkonst för barn. Lustfyllda rörelser och fantasifulla iakttagelser av livet gör berättelserna angelägna för publik världen över.

Om Familjeördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.