Familjelördag: Marmelad – cirkusdans för de minsta UTSÅLT!!

Var Lilla Scen
Målgrupp 2-4 år
Längd: 30 minuter

DAGENS FÖRESTÄLLNING ÄR UTSÅLD!!

Tre röda bollar och en fluffig körsbärskjol säger hej. Upp och ned, bakom och framför, ett ben sticker ut. Lek med grön slime och dans till filmmusik. I ett böljande och bulligt scenrum bjuder Mira och Victor på delikata rörelser och lättsmält cirkus. Mumsigt och sensoriskt kring att mötas, vändas och röras om.

Claire Parsons har ett lekfullt elegant rörelsespråk som skapar komik och väcker känslor och stämningar. Hon har koreograferat för opera och teater och gör ofta föreställningar för en ung publik. Claires produktioner har visats världen över.

En lätt och lockande cirkusdoft. Nycirkusdoft, för att vara exakt, vilket får kropp med Viktor Gyllenberg som är just nycirkusartist. Det innebär att han till synes obesvärat jonglerar med tre klarröda bollar eller skälvande klumpar slime, men han har också den dansanta plasticitet som Parsons koreografi kräver. Mira Björkman rullar en stor körsbärsröd tyllkjol som ett klot helt nära publikens små fötter – och man får nudda, känna. Till och med blåsa de små chiffongdukar som i finalen dras upp ur en av de tre röda kjolarna.

Det komiskt undrande allvaret i den dansande clownernas blick, den märkliga miljön med sina röda bulliga former – Parsons skapar komplext men relevant, okänt men fängslande för den unga publiken.

Ögonfröjd och musisk lycka till (den visserligen slitna men här ovanligt passande) Nino Rota. Bland annat. Väl komponerat och fint avvägt men det korta mellanspelet med en liten lektion i bakom, under, framför kunde nog utgå. Här finns tillräckligt mycket roligt och fint att titta på när dansen talar alldeles själv.”  Margareta Sörensson Expressen

Koreografi Claire Parsons  Dansare: Mira Björkman och Viktor Gyllenberg  Scenografi: Anna Nyberg  Kostym: Bitte Palm  Mask: Gunilla Pettersson  Musikbearbetning: Mikael Svanevik  Produktion: Claire Parsons Co

Biljetter 100 kr (inkl serviceavg). Kommer snart vara bokningsbart via dieselverkstaden.se eller ticnet.se 

boka plats
« tillbaka

Claire Parson om sitt arbete

 

Som dansare och koreograf arbetar jag internationellt med en lokal förankring. Jag växte upp i Sverige med en engelsk och svensk bakgrund och när jag var sexton år flyttade jag till Amerika för att studera och arbeta med scenkonst. Sedan dess har jag varit verksam i flertalet europeiska länder, i Nicaragua, Guatemala, Venezuela och Amerika. Det senaste året har jag gästspelat i Japan, Portugal, Frankrike, Österrike, Finland och Tyskland. Jag har koreograferat för opera och teater och gör föreställningar för en ung publik, uppskattade för sitt direkta tilltal, värme och humor. Föreställningarna har kallats drastiska och humoristiska med en egensinnig blandning av poetisk dramatik.   Mitt koreografiska arbete är influerat av kulturella motsatser och komponenter. Jag studerade dans och performance i den experimentella atmosfären på amerikanska västkusten, där jag startade en performancegrupp med andra dansare och musiker. Sedan 1990 har jag arbetat med min egen grupp i Sverige och har med en utvald grupp dansare och konstnärer, gjort föreställningar på bland annat Dansens Hus i Stockholm, för Tyska Statsbaletten, Eurodanse Festival i Frankrike, Dramaten i Stockholm, Riksteatern, AVE-Festival i Holland, The Edge Festival i USA, Copenhagen Cultural Capital, Danmark, “Kontext Europa” Wien Österrike, Full Moon Festival, Finland bland annat. Jag undervisar i modern dansteknik, improvisation och komposition.

http://www.claireparsons.com/

Nacka kulturcentrum

Oavsett om du är barn, tonåring, vuxen eller om du är lärare eller förskollärare, ansvarig för personalens kompetensutveckling eller bara ute efter att göra något kul en helg så kommer du förmodligen hitta en kulturaktivitet som passar dig på Nacka kulturcentrum.   Nacka kulturcentrum fyller Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Kulturkurser

Nacka kulturcentrum har ett omfattande utbud av kulturkurser för barn, unga och vuxna i Dieselverkstaden i Sickla. Barn från fem år och ända upp i vuxen ålder kan gå på kurs.