Familjelördag: Mannen med den olydiga kroppen

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 30 min

Hur tokigt kan det bli?

Ibland blir kroppen olydig och skaffar sig en egen vilja. Den brukar passa på när man har bråttom iväg. Man försöker göra flera saker samtidigt, men istället för att spara tid går allting fel och tvärtemot. Man vattnar tidningen, läser smörgåsen och sätter på sig strumporna utanpå stövlarna. Fingrarna fingrar med allt annat än med kläderna som bara krånglar, benen busar och fötterna funderar på om man kan plocka upp frimärken med tårna…

Pjäsen handlar om att vilja vara duktig och komma iväg i tid. Hur gärna man än vill är det som om kroppen vägrar – den har blivit olydig!

Av och med: Niklas Hald
Regi: Maria Johansson

Från 3 år
Föreställningens längd: 30 minuter
Biljettpris: 100 kr

”Morgonbrådska och frukoststress. Att skynda sig och passa tider är vuxna påhitt. Det är mycket man ska klara av när man är liten – knäppa knappar, knyta skosnören, äta frukost och borsta tänderna. Och till vardags ska det gå fort dessutom. Vilken fröjd då för en publik bestående av 3-4 åringar att se en vuxens kamp med kroppen och tingen”.

SvD

Klicka här för biljetter här eller köp på Dieselverkstaden « tillbaka
Familjelördag: Mannen med den olydiga kroppen

Info om Fria Teatern i Högdalen

Sedan starten 1968 har åtskilligt hänt. Den lilla teatergruppen på tunnelbanan spelar idag både på turné och på två egna scener. Birgitta Sundberg och Håkan Jonson som var med om att starta teatern, delar nu på den konstnärliga ledningen.

www.friateatern.se

Om Nacka kulturcentrum

Vare sig du är barn, ungdom, förälder eller vuxen. Oavsett om du är en han, hen eller hon. Oberoende ditt kulturella sammanhang eller religiösa övertygelse så ska du alltid känna dig välkommen i Nacka kulturcentrums verksamhet.

I centrum för verksamheten står kulturen och riktar sig till den som är intresserad av samtida konst, Nackas historia, att gå en kulturkurs eller bara är ute efter att göra något kul en helg.

Nacka kulturcentrum finns i Dieselverkstaden mitt i Sickla köpkvarter och har till sin uppgift att fylla Dieselverkstadens härliga lokaler med kulturaktiviteter av kvalitet. Vissa aktiviteter arrangeras i egen regi, andra tillsammans med andra arrangörer.

Idag arrangerar NKC ca 25 kulturkurser i veckan och har öppen skapande verksamhet på onsdagar, lördagar och söndagar. Nacka konsthall är öppen för samtida konst och Nacka lokalhistoriska arkiv finns tillgängligt varje vardag. Varje år arrangeras 100-tals scenkonstföreställningar på våra scener och tillsammans med externa arrangörer ser vi till att ytterligare ca 25 kurser, lovkurser, scenkonst och utställningar sker i Dieselverkstaden varje termin.

Nacka kulturcentrum har scener för upp till 600 besökare, verkstäder för form, bild, drama och dans, producenter, tekniker och pedagoger.

Varmt välkommen!