Familjelördag: Kanel & Kanin och alla känslorna – Dockteatern Tittut

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2 år
Längd: 40 minuter

Kanel och Kanin är bästa vänner. Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”.

Kanel och Kanin är bästa vänner. Så goda vänner att när Kanin skadar sin tå säger Kanel: ”Va konstigt, fastän du slog dej, så gör det ändå ont i mej”. Men vänskapen prövas och svartsjukan bultar i Kanins bröst. Och Kanin ger sej av. Ska vännerna hitta tillbaka till varann igen?
Vi får följa de båda vännerna under en dag där svartsjuka, ilska och oro blandas med den härliga känslan av att återfå en vän. ”Vilken tur i alla fall att vi försvann, så att vi kunde hitta rätt på varann.” Från 2 år
Kanel & Kanin och alla känslorna, efter boken med samma namn av Ulf Stark och Charlotte Ramel.

“Det är teater som, också i sin enklaste form, drivs fram av en varmt hjärtdunkande andhämtning. Ett gestaltande som präglas av det som jag vill kalla ”spirit”, den lyskraft som suger in, suggererar och får åskådaren att vilja stanna i stunden. Det vi upplever har något som är svårt att rätt beskriva, men som direkt bevisar att ja, detta är konst.”
Pia Huss DN

”På Tittut bjuds igenkännandets glädje, fantasi och om- sorg fullt hantverk av hög kvalitet. Kort sagt: småbarns- teater av bästa märke!” Karin Helander SvD ”Tittut tar uppdraget på fullaste allvar och drar sig inte för att introducera den unga publiken för en så komplex känsla som melankoli. Bengt Ernryds finstämda musik sätter tonen.”
Anna Håkansson Expressen

Regissör och dramatisering: Ingalill Ellung
Medverkande: Dockspelare: Annika From Borg och Sara Bexell,
Dockor & scenografi: Annika Arnell
Musik: Bengt Ernryd
Produktion: Dockteatern Tittut www.dockteatern-tittut.com/
Foto: Kjell Eriksson


kanin2-440 kanin3-440

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kanin1-440

 

kanin4-440

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Kanel & Kanin och alla känslorna – Dockteatern Tittut

Om Dockteatern Tittut

Våra föreställningar eftersträvar klarhet, enkelhet, renhet, värme, glädje och närhet. “Vi vill möta vår publik med kärlek och respekt och göra det första teaterbesöket viktigt och roligt för de allra små.” Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. “Våra berättelser har alltid en existensiell underström, -vänskap, kärlek, liv, död – men på ett småårigt vis.”

Inom svensk teater var det otänkbart att spela för barn under fem år. Man trodde inte att de kunde förstå, men när Dockteatern Tittut 1977 började göra teater för barn från två år bröts ny mark. Idag görs teater för bebisar och vi vet att det nyfödda barnet har med sig både upplevelser och intryck.I snart 40 år har Tittut skapat spännande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med ett fokus på de minsta barnen. Många av våra besökare debuterar som publik hos oss. Vi har under åren lärt oss hur viktig introduktionen till föreställningen är. Vi möter alltid vår publik i foajén för att skapa ett förtroende och en lust att komma i spelrummet och se föreställningen.

Vi har en stor respekt för vår unga publik och ställer höga krav på oss själva att alltid leverera det bästa. Vi arbetar tillsammans med några av Sveriges mest meriterade dockmakare. Vi har gjort produktioner ihop med Operan i Stockholm och med Riksteatern. Vi samarbetar med en av världen ledande skuggpelsregissörer, Fabrizio Montecchi.