Familjelördag: Imse vimse Mozart – Länsmusiken

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt
Längd: 40 minuter

– lekfullt om Amadeus Mozart och hans värld!

Barnen får träffa Mozart som just har vaknat efter en djup sömn, utmattad efter att ha varit på turné med sina vänner i 250 år!  Han blir förtjust över att se barn i så moderna kläder och börjar tillsammans med sina kamrater att spela upp minnen från sina operaturnéer och sin debut vid hovet när han var 6 år gammal.

Barnen bjuds på smakprov ur Mozarts tidiga kompositioner och ensemblen framför även korta delar ur några av Mozarts operor – Trollflöjten och Don Giovanni.

Efter en stund vill Mozart inte bara spela sådant han skrev för flera hundra år sedan, han vill skapa nytt, tillsammans med kamraterna och publiken! Självklart behöver han inspiration från barnen som då får vara med och hitta på material till helt nya arior och operascener som skapas i nuet! Imse Vimse Mozart är en lekfull introduktion till opera i allmänhet och till Mozarts tonspråk i synnerhet.

Från 3 år upp till 9 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern innan ni bokar biljett!
Längd:  ca 40 minuter
Medverkande: Mette af Klint, Fredrik af Klint, Linus Flogell och David Hornwall
Foto: Kristoffer Langerbäck

I samarbete med Länsmusiken i Stockholm.

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Imse vimse Mozart – Länsmusiken

Rekommendation

Roligt att inte ta klassisk musik på alltför stort allvar – utan våga leka lite. Att på ett skämtsamt sätt möta Mozart och hans mest berömda verk kan väcka nyfikenheten för klassisk musik.

OM LÄNSMUSIKEN
Vi har, liksom Blåsarsymfonikerna, Musikaliska som hemmascen, och är en av ett 20-tal organisationer i landet som har läns- eller regionuppdrag att sprida levande musik i olika genrer och från olika kulturer i första hand till barn och unga. 

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!