Familjelördag: I Herthas ateljé – Pantomimteatern

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år
Längd: 40 minuter

I Herthas ateljé

Publiken får se hur konsten får liv och kan glädjas åt både den finstilta humorn och de två finfina mimskådespelares precision, lyhördhet och engagemang. Så vackert, så stort och så lätt.

Hertha stökar i sin ateljé. Varje dag lockar leran till lek! Hertha knådar, formar masker, djur och drömmar. Aldrig har hon varit så gammal – och aldrig har hon haft så många idéer som vill bli till! Bara en skulptur till! Och en till! Och fågeln ska ju bli klar – för hon måste komma till Florens – det har hon lovat. Men vem är det som tassar omkring härinne? Hur kom hen hit? Genom den stora lerugnen?

Föreställningen är inspirerad av Hertha Hillfon och hennes storslagna konstnärskap. Allt filtrerat genom minnet av en långvarig vänskap mellan Hertha Hillfon och Pantomimteaterns konstnärliga ledare Bo W Lindström, eller Bosse Mimare, som Hertha kallade honom.

Hertha Hillfon (1921-2013) har kallats för lerans rebell. Hon blev både prisbelönt och finns representerad på ett flertal museer i såväl Sverige som utomlands. Hertha har bl a skapat teaterpriset Guldmasken och porträtt av Astrid Lindgren. Under sina mest produktiva perioder använde hon upp till 2 ton lera per år.

MEDVERKANDE

Idé: Bo W Lindström och Victoria Kahn
Regi: Victora Kahn
Scenografi, kostym, masker och illustration: Sara Kander,
Mask och peruk: Cais-Marie Björnlod
Musik: Torbjörn Svedberg
Ljusdesign och teknik: Mikael Tham
På scen: Bo W Lindström och Alice Hillbom Rudfeldt
Foto: Bengt Wanselius
Produktion: Pantomimteatern

brodtext_IHerthasAtelje_BoWLindstrom_AliceHillbomRudfeldt_Pantomimteatern_FotoBengtWanselius

brod_IHerthasAtelje_AliceHillbomRudfeldt_BoWLindstrom_Pantomimteatern_FotoBengtWanselius

 

Boka din biljett här « tillbaka
Familjelördag: I Herthas ateljé – Pantomimteatern

Pantomimteatern

Pantomimteatern vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill vi även engagera en vuxen publik.

Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Påfågeln i Stockholm, samt på turné i hela landet under stor del av året. Vi gör även projekt i skolor, skapande skola, där vi i samband med föreställningar undervisar i mim och kroppsspråk.

Pantomimteatern bildades 1977 av den första avgångsklassen från Statens Danshögskolas mimlinje ledd av Stanislaw Brosowski.

Gruppen skapade under ett antal framgångsrika år mimföreställningar på berömda förlagor, däribland Franz Kafkas Processen och Felinis La Strada. Man skapade även banbrytande barnföreställningar efter egna idéer – Sigge och Den Lille Samurajen. Under perioden 1987-1992 drev man Plaza på Odengatan 87 tillsammans med bl a Mimensemblen och Bouffonteatern och skapade därmed Stockholms Mimscen.

Mimen talar inte till örat – den talar till känslan. Pantomimteaterns föreställningar utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik.

I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman. Den visuella formen passar såväl barn som vuxna samt de som saknar ett utvecklat verbalt språk.

www.pantomimteatern.se

Om Kulturhuset Dieselverkstaden

Vi finns i Dieselverkstaden som ligger i kanten av Sickla köpkvarter. Vi ser till att fylla Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Familjelördag är scenkonst för barn och det kan vara allt från cirkus, musik till dans och teater för olika åldrar. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik. Varmt välkomna!