Familjelördag: Hoppet – för jag dog inte – Pantomimteatern – Gå 2 betala för 1!

Kampanjerbjudande: Gå 2 betala för 1!

Rekommendation: En av de starkaste berättelserna jag hört i ämnet fast utan ord och med oändlig respekt – får vi möta två barn på flykt. Så sant, så starkt, så engagerande. Där bara kroppar talar.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Pantomimteatern har i sommar gjort en fantastisk internationell turné i bland annat Kiev – Ukraina, Norge – Kristiansand och Sydkorea – Seoul

Du som är vuxen kan ha lika stor behållning av att se ”Hoppet-för jag dog inte”. Det är en visuell föreställning med ljud & ljus med specialkomponerad musik och är en speciell konstnärlig upplevelse. Eftersom det är en mim-föreställning finns inga språkbarriärer.

Du som är vuxen kan se föreställningen själv, med en vän, tillsammans med ditt barn eller barnbarn med stor behållning. Luta er tillbaka och njut!

Efter föreställningen finns möjlighet för samtal med skådespelarna.

Press
”Hoppet – för jag dog inte” är samtida mim, helt odogmatisk och mycket kreativ. … Effektiviteten i berättandet är tät och intensiv, och den dramaturgiska tråden är hårt tvinnad. … Jag vill gråta. Men så finns där något annat och mer i nyfikenhet, livslust och spring-i-benen som ändå ger, just det, hopp.
Expressen 6/2 2017

”Kroppar, rörelser och musik kan uttrycka så oändligt mycket. Pantomimteatern fyller 40 år och firar med ”Hoppet – för jag dog inte”, en urstark och uppfordrande uppsättning om ensamkommande barns erfarenheter av att fly från sitt hemland och om själva resan mot nya, okända mål. Ett fint prov på scenkonst som väcker insikt och empati, men också frågor att diskutera tillsammans med vuxna, hemma eller i skolan.”
Karin Helander SvD 7/2 2017

”Ungarna kom tillbaka lyriska. De sa att pjäsen var fantastisk så högsta betyg från oss.”
Maria Nygren, Rektor, Elma School

Om föreställningen
Vi möts på nyheterna, på bussen, i skolan. Barn som har flytt ensamma har en historia att berätta: om en barndom som inte fick fortsätta, om krig och flykt. Nu är deras historier en del av vår gemensamma historia. 

Pantomimteatern har lyssnat till några av berättelserna. De handlar om lyckan över ett par nya sneakers, om längtan efter familjen och kompisarna, om bottenlös rädsla och ensamhet. Men förunderligt nog också om ett hopp som vägrar dö. Pantomimteatern vill ge röst åt några av de här barnens erfarenheter i en ordlös och visuell, fartfylld föreställning.

”Allt hände plötsligt
– Det är inte tryggt här, sa mamma
Jag var liten och skickades bort
Jag bara hängde med, vågade inte fråga
Jag visste inte Europa fanns
Jag var i min egen värld och det var mörkt

– Ser ni den lampan? Paddla mot den!
Jag hade inte gjort det för hundra miljoner
Men jag fick inte välja
Och jag dog inte”

”Alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling” (FN:s barnkonvention)
Tre skådespelare och en sinnrik scenbild med mycket musik, tar oss med på en resa.

Tid: 60 minuter
Pris: Ordinarie pris 100 kr/ biljett, erbjudande, gå två betala för en! klicka här för att boka.
Från 8 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

 

« tillbaka
Familjelördag: Hoppet – för jag dog inte – Pantomimteatern – Gå 2 betala för 1!