Familjelördag: Hej Sverige – Teater Pero

Var Stora scen
Målgrupp Från 7 år
Längd: 40 min

Föreställningen 14 november är tyvärr inställd.

Rekommendation: Publiken sitter runt en Sverigekarta och lyssnar på vad barn funderar på. Stort som smått blir vi serverade vad som rör sig i olika barn hjärnor. Det är både roligt och sorgligt men framför allt väldigt spännande, samtidigt som vi får geografikunskaper.

En avlång pjäs om att vara ganska stor och bo någonstans mitt i eller vid sidan av. Hur låter det när barn själva får beskriva sin verklighet? Vad har de att säga om sin plats på jorden? Det ville vi ta reda på så vi har ställt en massa nyfikna frågor till ett stort antal mellanstadiebarn spridda över hela Sverige. Svaren Teater Pero har fått in är fantastiska!

I föreställningen Hej Sverige! delar de med sig av barnens berättelser och tankar i en rapp, tänkvärd, musikalisk och rolig föreställning . – Att vara barn är bra. Av många anledningar, men ibland är det jättesvårt! – Jag tycker att det är viktigt med vatten, alltså det är bra att ha vatten annars kan man dö. – Min hemmakänsla är att gå till alla rum och läsa böcker där. – Jag ser en häck. Den ser ut som vanligt. – Jag spelar fett mycket. – Min väg till skolan är bra, snabb och normal.

Press:
”Kaj Ahlgren och Pernilla Göst gestaltar avspänt, rörligt och respektfullt situationer utifrån citat och skärvor ur barnaliv i ”Hej Sverige!” Klurigt och klokt när teatern tror på barnen”
SvD

Publikröster:
”Det var länge sen jag såg en så bra pjäs som vi kan koppla till skolans värdegrundsarbete!” Lärare på Lilla Albyskolan

”Det är så roligt när det är en vuxenpjäs och en barnpjäs i ett!”
Lärare i Botkyrka kommun 

Tid: ca 40 minuter
Från 7 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

« tillbaka
Familjelördag: Hej Sverige – Teater Pero

Medverkande

Regi: Hedvig Claesson
Texter: Barn i Sverige
Dramaturg: Maria Clauss
Skådespelare: Charlie Challis och Pernilla Göst
Dramatisering: Hedvig Claesson, Kaj Ahlgren och Pernilla Göst
Scenografi & kostym:Annika Thore
Musik & Ljud: Ulf Eriksson,
Ljus: Lenah Bergstedt och Mats Ekberg
Produktion: Teater Pero
Foto: Jonas Jörneberg

 

Om Teater Pero

www.pero.se

Som barnteatergrupp är vi väletablerade både i Stockholm och i övriga landet då turnerandet är en viktig del av verksamheten. Vi gästspelar flitigt från Kiruna i norr till Ystad i söder och flera av våra föreställningar har dessutom medverkat i teaterfestivaler och andra evenemang runt om i världen.