Familjelördag: Hej Hyper – Teater De Vill

Var Lilla scen
Målgrupp Från 6 år och uppåt
Längd: 30 min

M lever i en kaosartad värld. I skolan säger de ”skärp dig” och på fritids är det svårt att leka med andra. Föräldrarna älskar henne, men har ändå ibland svårt att förstå hur det känns att vara just hon, att vara M. Men, i hennes alldeles egna lilla krypin, där mjukisdjuren trängs med instrumenten – kan hon vara precis som hon vill! Där spelar hon alla roller i sitt liv. I sin egen värld med sin musik och sina tankar kan hon växa sig stark. Så stark att hon kan känna att hon har rätt att vara precis den hon är – och att hon är stolt över att vara just M.

Rekommendation: En rolig och underhållande föreställning om att bo i en annan kropp. En kropp som upplever världen helt annorlunda, som känner och upplever allt på ett annat sätt. Här får både vuxna och barn nya insikter.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Tid: 30 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, boka din biljett här
Från 6 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Projektet är ett samarbetsprojekt mellan Teater De Vill, Stiftelsen Friends och Hjärnfonden. Projektet har stöd av Statens kulturråd, Stockholms Stad, Stockholms läns landsting och Postkodlotteriet.
Hej Hyper innehåller nyskriven sång och musik av Grammisvinnaren Emma Nordenstam och manus av dramatikern Emma Broström, som i år tilldelades Svenska Ibsensällskapets dramatikerpris.

Hej Hyper är ett ”NPF-vänligt” projekt, vilket bland annat innebär att det finns hjälpmedel att låna under föreställningen.

Press

“Arga ”M” visar att det är ok att vara olika”, läs recensionen i sin helhet här
Lokaltidningen Landskrona Svalöv

“Barnmusikalen “Hej Hyper” bjuder på en fartfylld föreställning med många skratt och eftertänksamhet för både barn och vuxna.” Läs i sin helhet här
Mariestadstidningen

 

Foto: Märta Thisner

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Hej Hyper – Teater De Vill

Om Teater De Vill

Genom musik och teater vill Hej Hyper på ett lustfyllt sätt bidra till ökad förståelse och bättre villkor för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).

Teater De Vill är en fri professionell teater med säte i Stockholm men med hela Sverige som arena. Den huvudsakliga målgruppen utgörs av barn och ungdomar från förskola till gymnasiet.

Teater De Vill använder olika sceniska uttryck, korsbefruktar det rörelsebaserade med text och låter det tematiska möta det konstnärliga. Nästan alltid handlar det om att utmana normalitetsbegreppet och låta de marginaliserade minoritetsperspektivet ta plats. Teaterns pjäser granskar vårt samhälle, dess attityder, fördomar och ideal. Med en vision om att skapa relevant och utmanande scenkonst för barn och unga har Teater De Vill på senare år valt att samarbeta med några av Sveriges främsta dramatiker.

Manus: Emma Broström
Text & musik: Emma Nordenstam
Scenografi och kostymdesign: Josefin Hinders
Regi: Lisen Rosell
Skådespelare: Katarina Rodopoulos
Ljud och teknik: Rickard Folke

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!