Familjelördag: Harlekina Show, en galen fantasiresa för små – Pantomimteatern

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 30 minuter

Välkommen till Harlekinas spännande värld, där allt kan hända. Följ med henne på en resa i fantasin, på galna upptåg, musikaliska resor och färgstarka nummer.

I Harlekinas spännande värld kan allt hända. Följ med henne på en resa i fantasin, på galna upptåg, musikaliska resor och färgstarka nummer. Hon har mycket skinn på näsan, men hjärtat på rätta stället. I en koffert hon hittar finns det plats för allt; strutsar, kärlek, musik och andra färgsprakande och inspirerande överraskningar.

Kanske har ni träffat henne förut när hon tillsammans med Pierrot gjorde succé i ”Pierrots hemlighet” som belönades med Svenska Teaterkritikers Förenings pris till barn- och ungdomsteater 2002. ”Harlekina Show” är en medryckande föreställning av visuell karaktär med ett fysiskt språk som alla kan förstå.

Om teatermasken: Anna möter barnen som sig själv och sen förvandlar sig sen på ett lekfullt sätt till den commedia dell’ arte inspirerade karaktären Harlekina.

”Alldeles, alldeles underbar! Uttrycket gäller inte bara Askungens bal på slottet utan också Anna Svensson i sin svängande enkvinnsföreställning ”Harlekina Show”. Commedia dell´arte, feminism och lustfull självkänsla i vacker och pregnant kombination. Målgruppen är förskolebarn men, med sin höga konstnärliga kvalité, en allföreställning” , Pia Huss DN

 

Regissör: Hannu Böök
Idé och manus: Anna Svensson Kundromichalis
Medverkande: Anna Svensson Kundromichalis,
Medregissör: Helena Björelius, Musik: Torbjörn Svedberg,
Mask: My Walther
Scenografi & Kostym: Sara Kander Produktion
pantomimteatern.se/

 

 

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Harlekina Show, en galen fantasiresa för små – Pantomimteatern

Om Pantomimteatern

Pantomimteatern vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill vi även engagera en vuxen publik. Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Påfågeln i Stockholm, samt på turné i hela landet under stor del av året. Vi gör även projekt i skolor, skapande skola, där vi i samband med föreställningar undervisar i mim och kroppsspråk.

Pantomimteatern bildades 1977 av den första avgångsklassen från Statens Danshögskolas mimlinje ledd av Stanislaw Brosowski.

Gruppen skapade under ett antal framgångsrika år mimföreställningar på berömda förlagor, däribland Franz Kafkas Processen och Felinis La Strada. Man skapade även banbrytande barnföreställningar efter egna idéer – Sigge och Den Lille Samurajen. Under perioden 1987-1992 drev man Plaza på Odengatan 87 tillsammans med bl a Mimensemblen och Bouffonteatern och skapade därmed Stockholms Mimscen.

Från och med 1992 driver Pantomimteatern (tillsammans med Mittiprickteatern) Teater Påfågeln på S:t Eriksgatan 84. Sedan början av 1990-talet ligger tonvikten på barn- och ungdomsproduktioner med skol- och familjeförestälningar. I samband med vårt 25-års jubileum 2002 belönades Pantomimteatern med Svenska Teaterkritikers förenings pris till årets barn- och ungdomsteater. Priset delades ut i samband med Teaterbiennalen i Uppsala 2003, där Pantomimteatern även medverkade med sin föreställning ”Ilja och Racko – två bröder”. 2006 tilldelades Bo W Lindström konstnärslön.

 

Mimen talar inte till örat – den talar till känslan

Pantomimteaterns föreställningar utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman. Den visuella formen passar såväl barn som vuxna samt de som saknar ett utvecklat verbalt språk.

 

Organisation

Pantomimteatern är till formen en ideell förening. Vi är medlem i Teatercentrum, Svenska Assitej och Svensk Teaterunion och uppbär verksamhetsstöd från Statens kulturråd och Stockholms kommun samt ett distributionsstöd från Stockholms läns landsting.