Familjelördag: Hårdkokta fakta om ägg – Pygméteatern

Var Lilla scen
Målgrupp Från 5 år och uppåt
Längd: 45 minuter

Du håller i ett nästan varje dag. Men vad vet du egentligen om ägg? Och vad vet hönorna själva? Lilly vill lära sig allt om ägg och tittar i smyg på naturprogram på bondens teve. Men Fatemeh tycker det räcker att lägga ägg och kläcka kycklingar. Medan tuppen Rupert mest går runt och tuppar sig. I Martina Montelius nya pjäs får du höra vad de kacklar om. De är kloka, fåniga och lite hispiga precis som vi. Och de gillar musikal och använder ibland näbbarna till sång. På hönsgården är de trygga från räven. Men Lilly vet att det finns nåt annat där utanför. Hon har faktiskt googlat! Det lilla äventyret kan börja. Så om du ser två hönor och en tupp på en buss, så vet du vilka de är.

Hårdkokta fakta om ägg är en musikalisk, hönsig och rolig biologilektion som får alla människokycklingar och deras föräldrar att se på ägg på ett helt nytt sätt!

Foto: Dragan Popovic

Från 5 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.

PRESS
“Eftersom den ordsprakande texten är skriven av Martina Montelius blir hönsgården en plats för kacklande relationsdrama, frågor om hönsvärde och meningen med livet. Med hjälp av Sten Wallins dockor och Stefan Johanssons eggande musik bjuds på underfundig underhållning med fler bottnar än man tror.”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Boka här! « tillbaka
Familjelördag:  Hårdkokta fakta om ägg – Pygméteatern

Medverkande

Manus: Martina Montelius
Fritt efter Lena Sjöbergs bok.
Regi: Agneta Ehrensvärd
Dockor: Sten Wallin
Dramaturg: Magnus Lindman
Kostym: Karin Sundvall
Musik: Stefan Johansson
Ljus: Magnus Pettersson
Medverkande: Åse Nelson, Emelie Florén och David Mjönes

Om Pygméteatern

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater.
Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige!

Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.
Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik.
Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler. 

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!