Familjelördag: ”Har du hört att Rosie har bitit i gräset?” – Pygméteatern

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: 40 minuter

Fritt efter Pernilla Stalfelts “Dödenboken”

Med sin humor och stilistiska förmåga skildrar Pernilla Stalfelt på ett roligt, fantasifullt och sakligt sätt de stora existensiella frågorna. För små som för stora. Vart kommer man när man dör? Vad händer på en begravning? Var finns själen? Hur ser Gud ut? Om hon nu finns, vill säga. Vad blir man i nästa liv? En blomma? En älg eller en ängel? Kanske en stjärna på himlen? Inte blir man väl en pipande varmkorv?!!

2006 satte Agneta Ehrensvärd upp en bearbetning av Dödenboken på Unga Dramaten. Pjäsen spelades 86 gånger för en livligt deltagande publik. Nu regisserar Agneta en nybearbetning på Pygméteatern, även nu med David Mjönes i huvudrollen.

En pjäs i femton korta betraktelser kring livet och döden. Med mycket humor och lite sång och musik tar vi oss tillsammans med David Mjönes an de stora frågorna!

40 minuter + 10 minuter samtal

Foto: Dragan-Popovic

PRESSRÖSTER

“Pygméteatern kan skatta sig lyckliga över att ha en så galet fin uppsättning under sitt tak…Varken helgerån eller trams. “Har du hört att Rosie bitit i gräset” är ett trösterikt spel att mota mörker och rädsla med. En stjärna på teaterkalaset.”
Pia Huss, Dagens Nyheter

“David Mjönes har finfin kontakt med publiken (från 4 år) i sina hejdlösa kast mellan skojiga gags och de allra svåraste existensiella frågorna. Med lätt hand, fiffig rekvisita och gott humör berättas om begravningsritualer, hur livet efter detta kan te sig och om vår stund på jorden – en stund på teatern som rekommenderas!”
Karin Helander, Svenska Dagbladet

Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern för att få en uppfattning om föreställningen innan du köper biljett!

Boka här! « tillbaka
Familjelördag:  ”Har du hört att Rosie har bitit i gräset?” – Pygméteatern

Medverkande

Regi, bearbetning: Agneta Ehrensvärd
Scenografi: Ulla Dahlström
På scen: David Mjönes

Om Pygméteatern

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater.
Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige!

Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt, ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.
Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik.
Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler. 

Scenkonst för hela familjen

Familjelördag är scenkonst för barn allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder.
Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik på Dieselverkstaden. Titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se för att få en uppfattning om föreställningen. Vi försöker ge en åldersrekommendation men barn är så olika, det som passar för ett barn kan vara för svårt ett annat.

Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se, ticketmaster.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk. Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!
Varmt välkomna!