Inställt. Familjelördag: Glad och Sur i ur och skur

Var Stora scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 35 min

Föreställningen 21 november är tyvärr inställd

Rekommendation: En angelägen och alltid lika aktuell föreställning om känslor. Skådespelarna har stark och ärlig närvaro där barnen bjuds in till dialog. Starka känslor och betydelsen av att få uttrycka dem på olika sätt.

En underfundig pjäs om känslor och vad som gör oss till de vi är. Sofia Sur och Gustav Glad är städare på teatern. Sofia är nästan alltid glad och Gustav är nästan alltid sur, konstigt eller hur? Vad är det som gör att man blir glad eller sur? Blir alla glada på samma sätt, eller är det olika? Och hur är det när man är ledsen, överraskad, rädd eller arg?

En dag ska Sofia och Gustav städa logen, rummet där skådespelarna klär om till sina teaterkostymer. Rummet är fyllt av kläder, hattar och skor. Bland alla saker hittar de ett manus, en teaterpjäs, som de nyfiket börjar läsa. Till sin förvåning upptäcker de att teaterpjäsen handlar om dem själva.

Glad och Sur i ur och skur är en pjäs för barn som handlar om känslor och hur de påverkar oss och vår omgivning. Vi gör ett förarbete i stadsdelen Rinkeby-Kista i Stockholm – och samtalar kring föreställningens tema och improviserar tillsammans med barnen. Allt detta blir ett manus och till slut en föreställning. Vårt sätt att arbeta är otroligt givande för såväl oss på teatern, som för barn och personal.

Press: “Lennart Gustafsson och Aja Rodas leker sig igenom en uppsjö av känsloyttringar”.
Anna Håkansson, DN

”Mittiprickteatern ger barnpubliken en palett starka känslor”.
Karin Helander, SvD

Tid: ca 35 minuter
Pris:100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation.

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

 

 

Boka här! « tillbaka
Inställt. Familjelördag: Glad och Sur i ur och skur

Medverkande

Manus & Regi: Cleo Boman
Skådespelare: Lennart Gustafsson och Malin From
Scenografi & kostym: Anna Sigurdsdotter
Musik & ljud: Anders Nyström
Rörelseinstruktör: Helena Lambert
Produktion: Mittiprickteatern
Foto: Martin Skoog

Om Mittiprickteatern

Vi tar den uppväxande människan på allvar

Mittiprickteatern är en av de äldsta fria teatrarna i Sverige – 46 år 2020.

Mittiprickteatern spelar barn- och ungdomsteater både på vår fasta scen Påfågeln – som vi delar med Pantomimteatern – och på turné i hela landet. Vi har valt att spela för en ung publik för att ungdomar är vår framtid. Vi vill ge dem hopp och mod. Vi vill få dem att inse att de är viktiga, att deras tankar och känslor betyder något.

Mittiprickteatern tror på teatern som ett redskap att upptäcka, förstå och förändra världen. Vi vill förankra våra föreställningar och gör därför gärna för- och efterarbeten i skolan samt tillhandahåller arbetsmaterial till de flesta pjäser som vi sätter upp.