Familjelördag: För att jag säger det – Unga Klara on tour

Var Stora scen
Målgrupp Från 3 år och uppåt
Längd: 30 min

“En varm föreställning om ett allvarligt ämne.
Perfekt att gå på med det lilla barnet, vi kom ut från salongen alldeles bubbliga och glada. Tänk att kunna ta upp ett så viktigt ämne med så mycket känsla och humor – rekommenderas varmt.”
Anna Olin

“Man brukar prata om feelgood filmer, detta är en feelgood föreställning!
Ett viktigt och intressant tema som tas upp med underbar humor och känsla. Missa inte!”
Sara Fröidh Gazelius

 

Unga Klara tar sig an childism – diskriminering och fördomar mot barn!
Barn är den grupp i samhället som har minst makt över sina egna liv.
Synen på barnet är att det ska växa upp och bli färdig människa.
Barndomen är en parentes, vuxenheten är norm.
Att vara barn är att snart bli vuxen.
Varför ser vi inte barnet som en fullvärdig människa?
Alla vuxna har varit barn.
Hur kommer det sig att vi ändå bidrar till barnets underordnade roll i samhället? Hur skulle samhället kunna se annorlunda ut?
Är en barnledd revolution möjlig?

Tänk om
trotsigheten är civil olydnad?
barnets vägran är motstånd mot maktutövning?
buset är samhällsomstörtande verksamhet?

Med avstamp i den senaste forskningen kring vuxnas makt och barns motståndsstrategier vässar Unga Klaras konstnärliga ledning pennorna och spänner musklerna för att skapa ett myllrande och storslaget verk som vill mötas i ögonhöjd. Den niohövdade ensemblen arbetar fysiskt och flerspråkigt med inspiration av dans, konst och performance.

Rekommendation: Hur känns det när vuxna skrattar åt en när man är allvarlig? Eller något är livsviktig? Hur känns det att känslor möts av skratt eller hån istället för förståelse. Unga Klara tar sig an childism – diskriminering och fördomar mot barn!
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Tid: 30 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka
Från 3 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Press
“Barnperspektivet slår kullerbytta och får mitt i snurren syn på vuxenvärldens tillkortakommanden. Det är faktiskt lite synd om vuxna och barnet ler överseende med vissheten att det, kanske, småningom vill hantera sin egen vuxenhet en aning annorlunda. Vi må hoppas. Och just nu hoppas jag att många, många vuxna följer med sina förskolebarn och ser ”För att jag säger det”. Den är nämligen en liten pärla.”
Pia Huss, DN

“Ämnet är angeläget och uppfordrande. Uppsättningen, i ordknapp, rörelsebaserad regi av Farnaz Arbabi och koreografi av Anne Jonsson, är alltigenom lekfull, associativ och i otvunget samspel med den livligt intresserade barnpubliken. Här gestaltas lättsamt och uppfinningsrikt över- och underordning och vuxnas maktmissbruk, liksom barns vanmakt och kreativa motståndsstrategier.”
Karin Helander, SVD

“En teaterföreställning skapas alltid tillsammans med publiken och essensen är det som uppstår i den där vibrerande bubblan mellan scen och publik. Här i Rinkeby skimrar den bubblan i alla de där underbart karamelliga färgerna.”
Maria Edström, EXPRESSEN

Medverkande:
Bianca Traum
David Nzinga
Joel Mauricio Isabel Ortiz
Klas Lagerlund
Lisette T. Pagler
Maria Salah
Nina Rashid
Rita Lemivaara
Sakib Zabbar
Läs mer här

Foto:Anna Drvnik

Foto: Anna Drvnik

Ett barn på knä

Foto: Anna Drvnik

Foto: Anna Drvnik

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: För att jag säger det – Unga Klara on tour

Om Unga Klara on tour

Barn och unga har rätt till teater av högsta konstnärliga kvalitet, därför arbetar Unga Klara undersökande och forskande utifrån ett barnperspektiv. Med blicken inställd på framtidens barn bedriver vi vår verksamhet, ständigt i dialog med samhälle och publik i den konstnärliga processen.

Sveriges nationella scen för barn och unga
Unga Klara är från den 1 januari 2018 utsedd till nationell scen för barn och unga. Verksamheten finansieras av Kulturdepartementet, Region Stockholm och Stockholms stad. Stockholms stad står även för Unga Klaras lokaler (scener och kontor) genom Kulturhuset Stadsteatern. Unga Klara är ett aktiebolag, som driver teaterverksamheten, och ägs av den ideella föreningen Unga Klaras Vänner.

Vårt uppdrag är att spela om det allra viktigaste och att göra livsbejakande teater även om det svåra, farliga och obekväma.

Vi arbetar normkritiskt, feministiskt och antirasistiskt för mångfald, jämlikhet och människors lika värde.

En teater i barns och ungas tjänst

 

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!