Familjelördag: Embla, en flicka mitt i kosmos – Dockteatern Tittut

Var Stora scen
Målgrupp Från 3,5 år
Längd: 40 minuter

Dockteatern Tittut har gjort en poetisk föreställning om de stora existentiella frågorna fast på ett barns nivå. På ett nästan ofattbart sätt åker man med i en vacker fantasivärld.
Embla, en känslig och eftertänksam flicka, är fascinerad av universum. Plötsligt en natt får universums storhet henne att känna sig väldigt liten och ensam.
Vad kan hon göra? Med mammas hjälp försöker hon hitta svar på stora och kluriga frågor. Embla – en flicka mitt i kosmos är en finstämd och existentiell resa i
ett mystiskt universum som består av stjärnor, planeter och många små vardagliga händelser.
Den framstående skuggspelsregissören Fabrizio Montecchi är tillbaka på Dockteatern Tittut och utgår från böckerna Embla mitt i kosmos och Emblas universum, av
författaren Majken Pollack och den Augustprisvinnande illustratören Sara Lundberg.

”Att skuggspelet med sina många gestaltningar utgör i sig en fin iscensättningsform om Embla och hennes existentiella bryderier säger sig själv. Att det dessutom görs med sådan finkänslighet och sådant djup är bara att applådera.”  Expressen

MEDVERKANDE
Dramatisering: Fabrizio Montecchi och Majken Pollack
Regi och scenografi: Fabrizio Montecchi
Skuggspelsdockor: Nicoletta Garioni efter Sara Lundbergs illustrationer
Musik: Leif Hultquist
På scen: Sophia Segrell/Lisa Kjellgren
Tekniker: Sven Wagelin Challis
Foto: Love Lanner
Produktion: Dockteatern Tittut

embla_brod

embla_brod3 emblapressbrod1

 

Boka din biljett här « tillbaka
Familjelördag: Embla, en flicka mitt i kosmos – Dockteatern Tittut

Dockteatern Tittut

Våra föreställningar eftersträvar klarhet, enkelhet, renhet, värme, glädje och närhet. “Vi vill möta vår publik med kärlek och respekt och göra det första teaterbesöket viktigt och roligt för de allra små.” Våra berättelser är till synes enkla men förgrenar sig åt alla håll under ytan. “Våra berättelser har alltid en existensiell underström, -vänskap, kärlek, liv, död – men på ett småårigt vis.”

Inom svensk teater var det otänkbart att spela för barn under fem år. Man trodde inte att de kunde förstå, men när Dockteatern Tittut 1977 började göra teater för barn från två år bröts ny mark. Idag görs teater för bebisar och vi vet att det nyfödda barnet har med sig både upplevelser och intryck.

I snart 40 år har Tittut skapat spännande och konstnärligt starka föreställningar. Alltid med ett fokus på de minsta barnen. Många av våra besökare debuterar som publik hos oss. Vi har under åren lärt oss hur viktig introduktionen till föreställningen är. Vi möter alltid vår publik i foajén för att skapa ett förtroende och en lust att komma i spelrummet och se föreställningen.

Vi har en stor respekt för vår unga publik och ställer höga krav på oss själva att alltid leverera det bästa. Vi arbetar tillsammans med några av Sveriges mest meriterade dockmakare. Vi har gjort produktioner ihop med Operan i Stockholm och med Riksteatern. Vi samarbetar med en av världen ledande skuggpelsregissörer, Fabrizio Montecchi.

www.dockteatern-tittut.com

Om Kulturhuset Dieselverkstaden

Vi finns i Dieselverkstaden som ligger i kanten av Sickla köpkvarter. Vi ser till att fylla Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Familjelördag är scenkonst för barn och det kan vara allt från cirkus, musik till dans och teater för olika åldrar. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik. Varmt välkomna!