Familjelördag – Dr Duma och Rakel

Var Lilla scen
Målgrupp Ålder 3-9 år
Längd: 35 minuter

Dr Duma och Rakel En fartfylld och musikalisk föreställning om två gamlingars vänskap för barn 3-9 år. Dr Duma och Rakel är bästa vänner, men Duma glider iväg in i dagdrömmarnas värld och glömmer vännen Rakel hemma. När det händer kan hon inte hålla tårarna borta. Hon undrar där hon sitter i en vrå: ”Hur kan jag vara ensam fast än vi är två?”  Rakel bestämmer sig för att ändra på det och ta sig in i Dr Dumas fantasi… Det blir en resa genom stormar och fiskar, bland kockar och skarpslipade knivkastare. Hon lyckas med en kraftansträngning ta sig in i Dumas fantasi och tillsammans ger de sig ut på en vild resa på vådliga vatten. Resan blir så vild så att grannen på servicehemmet rynkan ringer på och klagar. Som de barn de innerst inne är – exploderar de i skratt. Deras lek tar slut och Rakel går hem. Det är kväll och hon skall lägga sig för att drömma om Dr Duma. I denna saga bjuds barnen (publiken) in i en fantasivärld men också en värld där vuxna leker. Där fantasin spelar roll i relationen mellan två vänner, som skulle kunna vara deras Mormor eller Farfar.

Medverkande:

Manus & Regi: Per Wernolf, Rakel:  Kari Hamfors Wernolf, Dr Duma: Stefan Skärlund, Scenografi & Kostym: Lina Serning, Musik: Ulf Eriksson

”En färgsprakande och fantasifull historia … kul och välspelad” – Barn i stan ”Fantasitripp blir en fin liten historia … med bra allåldersperspektiv.” – SvD Med Kari Hamfors Wernolf, känd som Kajs i Barnkanalens ”Biss & Kajs”.

För barn från 3 år och uppåt

Biljettpris: 100 kr (inkl serviceavg)

boka plats
« tillbaka

Kung och Drottning produktion

Kung & Drottning produktion producerar teater för barn och vuxna. Teatern drivs av Kari Hamfors Wernolf och Per Wernolf. Båda har arbetat professionellt med teater i över 15 år.

– Dr Duma och Rakel är vår första egna barnproduktion. Vi är mycket glada över att kunna presentera ett så erfaret och spännande produktionsteam. Förutom Kari Hamfors Wernolf och Per Wernolf har vi med oss Stefan Skärlund, Uffe Eriksson och Lina Serning.

Per Wernolf – Manus och regi

Per är skådespelare och regissör. Han ar arbetat i ett flertal uppsättningar på Boulevardteatern, Rut och Knut leker doktor på Teater Pero och på Unga Roma teatern. Per har bland annat regisserat tre uppsättningar på Västerbottensteatern, senast i november 2013.

Kari Hamfors Wernolf – Rakel

Kari är Skådespelare och har arbetat i bland annat Swedenhjelms på Malmö stadsteater, Gittan och gråvargarna och Rut & Knut leker doktor på Teater Pero och syns just nu som “Kajs” i det populära TV programmet Biss och Kajs i Barnkanalen, SVT.

Stefan Skärlund – Dr Duma

Stefan är skådespelare, utbildad på Stockholms Dramatiska Högskola. Stefan medverkade i den omskrivna föreställningen Zoo/Kannibalsyndromet av Gertrud Larsson. Han sitter i den konstnärliga ledningen på Unga Tur Teatern och medverkar under våren i teaterns uppsättning “Ett uppror – the transgender version”.

Uffe Eriksson – Musik

Uffe är tonsättare, utbildad vid musikhögskolan i Stockholm. 1987 började han på Teater Pero och har skapat musik till en mängd föreställningar där. 2011 fick han Stockholms stads kulturstipendium med motiveringen: “En varm, stark, stadigt brinnande konstnär med tydlig inriktning och en stark vilja att leverera scenkonst på hög nivå för barn och unga.”

Lina Serning – Scenografi, kostym och illustration

Lina är utbildad på Kostfack i Stockholm. Hon har gjort scenografi och kostym till både teater och TV. Lina har arbetat på Västerbottensteatern, Teater Pero, SVT – barnkanalen, Schulman show och i TV3 med Pluras Jul. I sommar gör hon kostym till Peter Pan på Regionteatern i Blekinge.

 

 

Nacka kulturcentrum