Familjelördag: Dörren – Robin Dingemans

Var Lilla scen
Målgrupp Från 2 år
Längd: 35 minuter

Nyfikenheten är av våra starkaste drivkrafter…
En kvalitativ föreställning och utmanande konstverk för barn.

Dörren är en dansföreställning för barn som lekfullt berättar om vad som kan finnas bakom en dörr och hur en dörr genomgår en förvandling. Att öppna dörren kan vara början på något nytt – ett äventyr, en lek, en väg till en ny värld. Dörren leder från ett rum till ett annat. Ska vi öppna dörren tillsammans?

Genom en lek med fantasi, kropp och musik är föreställningen Dörren både ett svar på barnens fantastiska och underbara livskraft och ett försök att göra dem medvetna om den. Att uppmuntra dem till att njuta av, utnyttja och omfamna denna inneboende kraft.
Dörren handlar om hur fantasin ger oss en möjlighet att gå från inget till något, från ingenstans till någonstans.

Den svensk-brittiska koreografen Robin Dingemans fick uppdraget att skapa föreställningen som en del av ett internationellt arbete med att få erfarna samtida konstnärer att skapa konstnärligt kvalitativa och utmanande konstverk för barn.
Den svensk-brittiska koreografen Robin Dingemans har skapat en kvalitativ föreställning och utmanande konstverk för barn.

Koreografi:  Robin Dingemans
På scen: Två dansare
Dramaturgi: Lou Cope
Designer: Joao Carreiro
Kompositör: Manuel Pinheiro
Kostym: Erik Annerborn
Foto: Pari Nadari
Produktion: Robin Dingemans

www.robindingemans.net

dorren

Boka din biljett här « tillbaka
Familjelördag: Dörren – Robin Dingemans

Robin Dingemans

 

Robin Dingemans är en koreograf, artist och lärare som arbetar främst i Sverige och Storbritannien, har han många års erfarenhet som en artist i innovativ och experimentellt arbete i modern dans och performance. Hans arbete är centrerad kring att spela med kreativa processer och resultat som ofta är sociologiskt informerade.

Han har fått stöd, uppdrag och presenteras av många olika organisationer i Storbritannien, Sverige och internationellt, inklusive Weld, Sadlers Wells, ArtsCross Beijing, The Place, Dance4, Laban teatern, Dansateliers Rotterdam, Pavilion dans, rulltrappor dans och många fler. Han har framträtt i verk av Weld Company, febriga sömn, Station House Opera, DV8 Physical Theatre, Requardt & Rosenberg, Ricochet, Protein, teater riter, Yvon Bonenfant, les gens d’Uterpan och många fler.

Han har skapat verk, övervakas, lärde improvisation, komposition och kreativa metoder på många Conservatoires, universitet och ett brett spektrum av andra sammanhang internationellt. Ursprungligen från Nya Zeeland Robin har baserats i Europa sedan 1998

Robin arbete spelar fritt med gränserna för koreografi, han experiment med att ta fram processer och potentiella resultat, bland annat dans för scenen, icke-traditionella prestanda utrymmen, video, sällskapsdans, publicering av att skriva på nätet och i tryck och andra medier. Han samarbetar ofta med ett brett spektrum av artister, inklusive dansare, dramturges, kompositörer, författare, illustratörer, formgivare video och mer.

Några av Robin arbete riktar sig till barn, ser han det som möjlighet att dela djupet av vad dans, konst och liv kan vara med unga fertila sinnen, såsom med dörren, som är utformad för att fortplantar barns medvetenhet om oändlighet av kreativitet.

 www.robindingemans.net

Om Kulturhuset Dieselverkstaden

Vi finns i Dieselverkstaden som ligger i kanten av Sickla köpkvarter. Vi ser till att fylla Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Familjelördag är scenkonst för barn och det kan vara allt från cirkus, musik till dans och teater för olika åldrar. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik. Varmt välkomna!