Familjelördag: Diktatorn

Var Lilla scen, plan 2
Målgrupp 3-8 år

DIKTATORN med Boulevardteatern

Vem ska vara rädd för diktatorn? Alla. Vem ska trösta diktatorn? Alla. Vem ska hylla dikatorn? Alla.  Diktatorn har andra människor som gör det mesta åt honom, han blir matad, man borstar hans tänder, man läser sagor för honom – men han vill bara höra den som handlar om honom själv och hur bra han är. Han har privatchaufför som kör honom till MINIsteriet (i en liten stridsvagn), där personalen tar hand om hans ytterkläder och han övar på att skriva sitt namn, för det måste diktatorer kunna. När han befaller sig själv att sova måste han lyda, men sämre går det när han försöker befalla flickan Sirkka att bli hans vän. Så är man en mycket liten diktator kan det bli ensamt till slut. Diktatorn är en underbar och humoristisk skildring av en liten tyrann, eller med andra ord – av ett barn.

Efter en bok av Ulf Stark. Illustration: Linda Bondestam

Regi/dramatisering: Roger Westberg
Medverkande: Isabell Skarby Hay och Gustav Lundkvist
Musik/sångtexter: Jörgen Aggeklint
Scenografi/kostym: Mats Nilsson

Barnteaterföreställningen ingår i Nacka kulturcentrums serie Familjelördag.
Biljettpris 100 kr

boka plats « tillbaka
Familjelördag: Diktatorn

Boulevardteatern

Boulevardteatern har funnits sedan 1984 och är därmed en av Stockholms äldsta fria teatergrupper. 1984 övertog Michael Segerström, Susanne Hallvares, Nils Moritz, Ann Petrén och Tomas Tjernberg biografen Söderbio och startade Boulevardteatern.

Sedan 2007 är Roger Westberg teaterchef och konstnärlig ledare på Boulevardteatern. Under den senaste perioden har barn- och ungdomsteatern stärkts liksom det fysiska språket. En årlig internationell mim-festival har startats. Ungefär 500 föreställningar ges på teatern per år och ytterligare ca 400 spelas på turné runt om i Sverige och även utomlands.

Länk till Boulevardteatern