Familjelördag: Cykla cykla

Var Lilla scen
Målgrupp Från 6 år
Längd: ca 40 minuter

CYKLA CYKLA med Teater Tusan

Idag är det marknad men bilen är trasig!
Hur ska familjen nu kunna komma till stan och sälja sina bananer? -Jag kan cykla dit och sälja bananerna, säger Fesito. -Så bra! Ta min cykel, säger pappa. Fesito pöser av stolthet bredvid cykeln med alla bananerna i cykelkorgen.

Wow! Det här ska bli ett roligt uppdrag!
Men oj, vad stor och tung cykeln är…Men nu är Fesito på väg! Alldeles själv!

Mitt på vägen står gubben Musoke. ” Ta med mina tyger så slipper jag gå!” Och innan Fesito hunnit tänka, hänger Musokes alla tyger på cykeln. Snart kommer tant Kasiingi. ”Ta med mina krukor Fesito! Du är väl ingen klenfis!?” . Nej, Fesito vill inte vara någon klenfis och vad hjälper det att protestera.
Men nu värker armar och vador under den tunga lasten. Fesito känner sig besviken och arg.
-Skulle de bete sig så här mot någon vuxen!?
”Kan jag få åka med dig, Fesito? Jag har slagit mig!!”

Det är lille Kikyo som kommer haltande. Nej, nu är måttet rågat! ”Använd dina egna ben! Det finns inte plats för småungar här! Jag är ingen packåsna!” Fesito cyklar fort förbi. Men Kikio hade ju frågat så snällt och det hade inte de andra gjort…
Hur ska Fesito göra?

CYKLA CYKLA handlar om att säga ja eller nej, att lyda eller inte, att växa eller krympa i egna och andras ögon, om vänskap och att ett oväntat sidospår kan bli betydelsefullt.
CYKLA CYKLA är en fantasifull, överraskande föreställning, en musikalisk resa med inspiration från andra länder. Med ett färgstarkt, visuellt formspråk ges publiken möjlighet att ta till sig berättelsen med alla sinnen.

Regi/dramatisering: Elisabeth Frick
Medverkande: Görel Schönbäck, Kerstin Blomquist, Ola Johansson och Leif Ericson
Musik/sångtexter: Ola Johansson
Scenografi/kostym: Jan Borén

Barnteaterföreställningen ingår i Nacka kulturcentrums serie Familjelördag.
Biljettpris 100 kr

Boka här
« tillbaka

Nacka kulturcentrum

Kort om Nacka kulturcentrum

Nacka kulturcentrum är arrangör av Dieselverkstadens Familjelördagar. Under hösten och våren arrangeras barnteater och annan scenkonst under de flesta lördagarna kl 13 och 15.

Inom familjelördagsparaplyet ryms även en öppen skapande verksamhet. Det kan vara  keramik, bild och form, rytmik eller något annat skapande verksamhet i en öppen verkstad mellan kl 13-15. Den öppna verkstaden är oftast kopplad till den aktuella utställningen i Nacka konsthall.

Teater Tusan

Gruppen bildades 1984 och består av fyra personer: Leif T Ericson, Görel Schönbäck, Kerstin Blomquist och Ola Johansson.

Teater Tusan har mångårig erfarenhet av barn och vuxenteater, både från institutioner och fria grupper. De har alla högskoleutbildning inom yrket. Tillsammans vill de, genom sin egen teater, skapa en grund för ett vidare utforska barnteaterns möjligheter.

Medverkande:

Görel Schönbäck Ola Johansson Leif Ericson

Till Teater Tusans hemsida