Familjelördag: Bzzz – om bin och människor – Pygméteatern

Var Stora scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 35 min

På stora scen har vi 293 platser men vi säljer endast 45 av dessa.
Det är alltså mycket gott om plats och lätt att hålla ordentligt med avstånd.
Även vid insläppet håller alla sällskap avstånd mellan varandra.
Varmt välkommen om du känner dig frisk.


Rekommendation: En oupptäckt bivärld öppnar sig för stora och små med en fantastisk bidrottning och hennes drönare. Visste du att biet funnits längre än Homo sapiens? Hur går det egentligen till när ett bi pollinerar? Och hur gör bin för att inte frysa ihjäl om vintern? Förvånade och imponerade möter vi biets magiska värld.
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

Bina var här långt innan oss – redan för 120 miljoner år sedan levde bina sitt märkliga liv här på jorden. De överlevde meteorsmällen som utrotade dinosaurierna, såg mammutarna dö ut och människors tidsåldrar komma och gå. De har sett antiken, Shakespears dramer och industrialiseringen födas. Och hela tiden har de idogt arbetat vidare med sitt sisyfosarbete – att pollinera blommor som sen kan bära frukt. Idag är binas framtid hotad, men hoppet om räddning finns. Om det finns modiga människor som kan hjälpa till.

En lekfull och filosofisk föreställning för barn. Med dockor och två skådespelare berättas här binas världshistoria och hur de interagerat med oss människor under lång tid. Det blir en finurlig upplevelse som kan förändra både människor och bins liv.

Tid: 35 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 5 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Fotograf: Dragan Popovic

Fotograf: Dragan Popovic

 

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Bzzz – om bin och människor – Pygméteatern

Om Pygméteatern och Bzzz

Om pjäsen:
Manus: Emma Broström
Regi: Agneta Ehrensvärd
Dockor: Sten Wallin
Scenografi, Kostym: Karin Sundvall
Musik: Niko Röhlcke
På scen: David Mjönes
Michael Koitzsch
Förlag: Colombine

 

Sedan 1976 har Pygméteatern arbetat med dockteater.
Vi var pionjärer inom modern skuggspelsteater i Sverige!

Vi berättar mestadels för barn. Om hemskheter och underbarheter, och om svårigheten att växa som människa. Ibland poetiskt,

 

ibland drastiskt, men alltid med värme och oftast med humor.
Vårt formspråk har genom åren utvecklats och förfinats till en alldeles egen stil – en kombination av rena skådespelarroller, dockor, skuggor, masker och musik.
Tillsammans med den finurliga scenografin, ljuset och musiken blir detta professionell barnteater av klass som älskats av barn i hela världen och som vunnit otaliga priser på internationella festivaler.

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!