Familjelördag: Burken – ZebraDans

Var Stora scen
Målgrupp Från 4 år
Längd: 40 minuter

BURKEN av Zebra Dans

En klassisk händelse alla barn är med om varje dag. Hur ska detta drama lösa sig och vilka känslor kan dyka upp i denna dramatik? En thriller om makten om en burk.

Burken handlar om två goda vänner, allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills de en dag hittar en burk. Vem kunde ana att en liten burk skulle sätta hela deras vänskap på spel! Vännerna dansar sig igenom känslor av missunnsamhet, girighet och självgodhet men också generositet, ödmjukhet och gemenskap.

Med dans, musik och humor hänger vi med på ett nervkittlande äventyr för att få reda på vad är det i burken?

Anna Vnuk/koreograf har arbetat på Stockholms Stadsteater, Riksteatern, Backa Teater och Dansens Hus. Hon har regisserat succén Grotesco på Scalateatern och koreograferat Möta hösten tillsammans? för Stockholms dramatiska högskolas. Hon har fått flera priser och stipendier för sitt arbete, 2015 tilldelades hon TCO:s kulturpris för ”ett gränslöst, modigt och personligt konstnärskap”.

Burken är uttagen att vara med i Swedstage 2016, en showcasefestival med syfte att presentera svenska produktioner för en internationell marknad.

”Burken bygger på en enkel idé som genomförs med fin tajming i ett genomkomponerat samspel- dans och musik med fina nyanser” SvD

”Lika härligt som att i tvåsamt skoj leka med en burk, lika förfärligt när habegäret och maktspråk poppar upp” Expressen

MEDVERKANDE

Koreografi: Anna Vnuk
På scen: Lisa Nilsson & Åsa Lundvik Gustafson
Musik: Orkesterpop, Mija Folkesson & David Shutrick
Ljus: Kalle Svensson
Scenografi/kostym: Jenny Kronberg
Foto: Stefan Bohlin
Produktion: ZebraDans
www.zebradans.se

Boka din biljett här « tillbaka

ZebraDans (se bra dans)

ZebraDans grundades 1999 av Lisa Spets. Verksamheten på ZebraDans scen på Renstiernas gata har varit igång sen 2006. Vi visar dansföreställningar för barn från förskola och skola, allmänheten är också välkommen både på vardagar och lördagar. Som den första permanenta dansscenen för barn och ungdom verkar ZebraDans som en knytpunkt mellan allmänheten, dansvärlden och skolan.

Verksamheten växer och utöver föreställningarna på den egna scenen erbjuder vi:
Inspirationsdagar för personal inom skola och förskola – ZebraDagen
Turnéverksamhet i Stockholm och hela Sverige.
Deltagande i festivaler o.d. både inom och utom Europa.

www.zebradans.se

Om Kulturhuset Dieselverkstaden

Vi finns i Dieselverkstaden som ligger i kanten av Sickla köpkvarter. Vi ser till att fylla Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Familjelördag är scenkonst för barn och det kan vara allt från cirkus, musik till dans och teater för olika åldrar. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik. Varmt välkomna!