Familjelördag: Bokstavsbyrån – Zebradans SLUTSÅLD

Var Stora scen
Målgrupp Från 5 år
Längd: 45 min

Rekommendation: En hyllning till det lustfyllda lärandet! En dansföreställning med humor som bygger på forskning. Hur förkroppsligar man bokstäver med dans? Galet och roligt – uppskattas av målgruppen!

Inger och Sanna har mycket att göra! Telefonen ringer stup i kvarten och olika läs- och skrivuppgifter ska lösas. Åt vilket håll skrivs ett brev? Hur blir en krumelur en bokstav? Sammansatta ord får eget liv och plötsligt dansas orden till en härlig låt! Disco… och kula… disco… och svans… disco och DANS blir discodans! Publiken är med och ljudar och hjälper till med olika ord.

I ett lekfullt sammanhang med hjälp av danskonsten tar ZebraDans fasta på fantasi, lek och rörelse för att på ett lustfyllt sätt arbeta med barns språkutveckling. Det är ett stort engagemang hos barnen och att ljuda bokstäver blir lekande lätt som att sjunga eller dansa, som alla barn gör. Lustfyllt med mycket glädje!

Press: ”Här blir alfabetet bokstavligt till en fysisk koreografi. Det är en smart idé som rymmer både pedagogiska och konstnärliga aspekter. Dansarna riktar sig ibland direkt till barnen och väcker deras engagemang när de får gissa, bokstavera och visa vad de kan”
Anna Ångström, SvD 

Tid: ca 45 minuter
Pris:100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 5 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden


I samarbete med region Stockholm

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Bokstavsbyrån – Zebradans SLUTSÅLD

Produktion

Regi: Magdalena Eriksson
Medverkande dansare: Inger Kolterud & Sanna Lundström
Musik: David Shutrick
Scenografi/kostym: Anna Nyberg,
Ljus: Clyde Blomberg
Mask: Cais-Marie Björnlod
Fotograf: Magnus Thelin och Elin Nilsson
Produktion: ZebraDans

 

Om ZebraDans [se bra dans]

ZebraDans grundades 1999 av dansaren, koreografen och danspedagogen Lisa Spets och var då den första permanenta dansscenen för barn och unga i Stockholm.

ZebraDans verkar som arrangör, gästspelsscen, produktionsbolag och plattform för koreografer, dansgrupper och dansaktörer. Våra egenproducerade föreställningar turnerar runt om i Sverige och hela världen.

Till vår scen på Södermalm kommer privatpersonen, familjen, grundskolan, särskolan, förskolorna och familjedaghemmen.

Hos oss är barnens upplevelse i fokus!