Familjelördag: Bokstavligt med Pantomimteatern

Var Lilla Scen
Målgrupp 3-7 år
Längd: 30 minuter

En akrobatisk föreställning om alfabetet. Pyttes mamma försvinner som vanligt bakom tidningen under frukosten. Pytte fattar ingenting. Telefonen ringer och Pytte sitter ensam i köket och försöker förstå vad som är så himla spännande med tidningen. Hon vrider och vänder ut och in på både den och sig själv… men fattar ändå ingenting. Allt är bara en enda röra av Bla bla bla !

Då dyker Pyttes låtsaskompis Doris upp och tillsammans knäcker de koden med de konstiga krumelurerna.  En, bokstavligt talat, spännande musikalisk och akrobatisk resa in i alfabetets lustfyllda värld!

Idé: Micaela Gustafsson   Regi & Kostym: Stalle Ahrreman   Medverkande: Julia Gumpert, Malin Öhrn   Scenografi & Kostym: Sara Kander   Musik: Nandi Vileika och Bill Bernsson   Foto: Martin Skoog

Biljetter 100 kr (inkl serviceavg). Kommer snart vara bokningsbart via dieselverkstaden.se eller ticnet.se 

Trailer:

boka plats
« tillbaka

Pantomimteatern

Pantomimteatern – verksam sedan 1977 – utgår i sina  föreställningar från rörelsen – kroppens eget språk – och vill verka för att utveckla och befästa mimen som konstart.

I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musiken gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman som publiken utan svårighet kan identifiera sig med och som stärker självkänslan och understryker fantasin.

Vi spelar för barn, ungdomar och vuxna, gärna för dem som saknar ett utvecklat verbalt språk. Vi spelar för förskolor och skolans olika stadier, även teckenspråkskolor, särskolor etc samt familjeföreställningar. Föreställningarna kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik.

Pantomimteatern bildades 1977 av den första avgångsklassen från Statens Danshögskolas mimlinje ledd av Stanislaw Brosowski.

Gruppen skapade under ett antal framgångsrika år  mimföreställningar på berömda förlagor, däribland Franz Kafkas Processen och Felinis La Strada. Man skapade även banbrytande barnföreställningar efter egna idéer – Sigge och Den Lille Samurajen. Under perioden 1987-1992 drev man Plaza på Odengatan 87 tillsammans med bl a Mimensemblen och Bouffonteatern och skapade därmed Stockholms Mimscen.  Från och med 1992 driver Pantomimteatern (tillsammans med Mittiprickteatern) Teater Påfågeln på S:t Eriksgatan 84. Sedan början av 1990-talet ligger tonvikten på barn- och ungdomsproduktioner med skol- och familjeförestälningar. I samband med vårt 25-års jubileum 2002 belönades Pantomimteatern med Svenska Teaterkritikers förenings pris till årets barn- och ungdomsteater.

www.pantomimteatern.com

 

 

Nacka kulturcentrum

Oavsett om du är barn, tonåring, vuxen eller om du är lärare eller förskollärare, ansvarig för personalens kompetensutveckling eller bara ute efter att göra något kul en helg så kommer du förmodligen hitta en kulturaktivitet som passar dig på Nacka kulturcentrum.   Nacka kulturcentrum fyller Dieselverkstadens fina lokaler med bra kulturaktiviteter, både som vi själva arrangerar och som andra står för. Vi har scener, verkstäder, producenter, tekniker och pedagoger.

Kulturkurser

Nacka kulturcentrum har ett omfattande utbud av kulturkurser för barn, unga och vuxna i Dieselverkstaden i Sickla. Barn från fem år och ända upp i vuxen ålder kan gå på kurs.