Familjelördag: Blommig Falukorv – jazz för små

Var Stora scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 45 minuter

Stina Agnas band för barn uppträder med tolkningar av bl.a. Hasse Alfredssons klassiska album “Blommig falukorv och andra visor för barn” från 1965.

Jazzgruppen Stina Agnas Band bjuder på en charmig och energifylld föreställning med musikaliska historier, improvisation och överraskningar! Det blir musikaliska historier om vardagliga händelser i livet som vi även funderar och pratar kring med barnen, t.ex. hur det är att få ett syskon, ska vi börja byta saker med varandra istället för att köpa nya och om hur det är när man är ledsen och gråter, vad gör man om man hittar en död kråka? Barnen får vara med och dansa, klappa och röra på sig, det passar både stora och små. Föreställningen bygger på tolkningar av bl.a. Hasse Alfredssons Blommig falukorv och andra visor för barn.

(Foto Paulo De Sousa Vidal)

 

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Blommig Falukorv –  jazz för små

Stina Agnas band

Medverkande: Stina Agnas – sång och trombon, Niklas Fernqvist – bas, Malene Bay Landin – rhodes och melodica, Konrad Agnas – trummor

 

Om Stina Agnas Band

Stina Agnas Band för barn är ett band med rötterna i jazzmusiken.

Stina Agnas är sångerska och barnrytmikpedagog på bland annat Kulturhuset Dieselverkstaden

Niklas Fernqvist, basist som spelar med bl.a. piano trion Graden/Agnas/Fernqvist och har även hörts med b.l.a Lina Nyberg, Joakim Milder m.m. Utbildad på Kungliga musikhögskolan musikerprogram i Stockholm.

Malene Bay Landin, pianist och kompositör. Undervisar på Bollnäs folkhögskola i piano och komposition. Har skrivit musik till Ane Brun, Lina Nyberg, Norbotten Big Band, Radio Symfonikerna, Rasmus Seebach och Teitur för att nämna några. Utbildad på Kungliga Musikhögskolan komposition i Stockholm. Har turnerat mycket och gjort skolkonserter med de Danska rapparna Per V och Ole D.

Konrad Agnas, trummis, Faschings vänner stipendiat 2013, spelar bl.a. med Agnas Bros, är också med i trion Graden/Agnas/Fernqvist. Utbildad på Kungliga musikhögskolan musikerprogram i Stockholm.