Familjelördag: Blick – Cirkuskompani Kapsel

Var Lilla scen
Målgrupp Från 4 år och uppåt
Längd: 45 min

En vetenskaplig cirkus för alla åldrar.
Jay Gilligan och Erik Åberg visar en uppsjö av överraskningar ackompanjerade av ett specialkomponerat soundtrack. Föreställningen utforskar hur idéer uppstår med fokus på observation. Den är lika delar fysikexperiment, brainstorm och jongleringsforskning,

Blick ger en stilistisk bild av till synes omöjliga konster. Den övergripande känslan är lik trolleri, men mer effektfull, då inga hemligheter döljs. Bollar svävar i luften, tills en trähand från en skulptur fångar dem. En höjdpunkt i föreställningen är 20 stålbollar uppställda som Newtons vagga. Denna maskin ger ifrån sig en stark rytm som kan både ses och höras, när aktörerna skapar en koreografi av överraskande horisontella jongleringsmönster.

Blick använder en isärtagbar scenografi, som kan byggas i princip i vilket scenrum som helst. Som final har föreställningen en workshop med publiken som uppmuntrar till att testa element från föreställningen.

Jay Gilligan är huvudlärare i jonglering på Cirkushögskolan i Stockholm. Båda jonglörerna turnerar över hela världen. Missa inte detta tillfälle!

Tid: 45 minuter (15 minuters workshop inkluderat)
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka.
Från 4 år men passar absolut lite äldre barn också! Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Blick – Cirkuskompani Kapsel

Om Kapsel

Kapsel är ett cirkuskompani fokuserat på artistiska upptäckter, med betoning på objektsmanipulation, musik och vetenskap.
Kompaniets medlemmar Erik Åberg och Jay Gilligan hade premiär år 2013 med föreställningen Bevis som hittills gjort 150 spelningar i Sverige, Finland, Norge och Belgien. Skapandet av den nya föreställningen kallad Blick startade hösten 2015 och hade premiär våren 2016. Kapsel är baserat i Stockholm och kompaniets medlemmar har tidigare samarbetat under ett antal olika internationella projekt.

Kapsel har en unik nyfikenhet för världen, med ett bestämt fokus på objektens fysiska egenskaper och dess syfte. Genom att omvandla vardagliga hushållssaker inom cirkuskonceptet kan möjlighet ges till publiken att tillämpa samma typ av flexibla tänkande inom alla områden i livet. Kapsel vill ge publiken en möjlighet att se världen på ett annorlunda vis.

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!