Familjelördag: Alice! – med musikgruppen Alice!

Var Lilla scen
Målgrupp Från 3 år
Längd: 35 min

Musikalisk och visuell upplevelse av Alice Tegnérs konstnärliga värld.

Rekommendation: När man lyssnar på musiken och läser om dessa fantastiska musiker blir man lite rörd och stolt över deras engagemang och konstnärliga spets att kasta sig över Alice Tegnér. Lite som vi alla återupptäcker hennes musik och ger den rättvisa. Vi vuxna känner igen men för många barn är det kanske en ny bekantskap?
Katarina Weidhagen, Kulturhuset Dieselverkstaden

I  konserten Alice! spelas folkkära barnvisor och mer okända kompositioner från Alice Tegnérs musikskatt. Med ovanliga arrangemang och spännande animationer som projiceras över scenen skapas en drömsk värld och en annorlunda musikupplevelse för barnen. Det blir en musikalisk och visuell upplevelse av Alice konstnärliga värld där barnen får möjlighet att vila och drömma sig bort i en långsam, poetisk föreställning.

Här får barnen höra både kända barnvisor som “Bä bä vita lamm”, ”Mors lilla Olle” och när “Lillan kom till jorden” blandat med andra mer okända pärlorsom ”Den döda gåsungen” och ”Dumbommar”, allt i personliga och genomarbetade versioner. Välkommen in i Alice förtrollande värld!

Alice! lyfter fram den konstnärliga kvaliteten i Tegnérs kompositioner och låter barn och vuxna få en fördjupad känsla av hennes verk i en annorlunda kontext.

I föreställningen framförs musiken tillsammans med projicerade animationer gjorda av illustratören Helene Berg. Här skapas en musikalisk och visuell helhetsupplevelse av Alice Tegnérs konstnärliga värld där hela familjen får möjlighet att vila i upplevelsen; på samma gång både enkel och konstnärligt utmanande.

Spotify: Lyssna på albumet här

Tid: 35 minuter
Pris: 100 kronor per biljett, klicka här för att boka!
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Fotograf: Miki Anagrius

Fotograf: Miki Anagrius

Boka här! « tillbaka
Familjelördag: Alice! – med musikgruppen Alice!

Om Alice!

Medverkande:

Josefine Lindstrand-sång
Tuulikki Bartosik-dragspel
Leo Svensson Sander-cello, såg
Johan Arrias-klarinett, basklarinett
Helene Berg-animationer
Fotograf: Miki Anagrius

Om musikerna

Tuulikki Bartosik – dragspel, hon beskrivs som innovativ estnisk musiker och kompositör som förvirrar förväntningarna. Från introspektiva solon till samarbeten med musiker runt om i världen, hennes inspiration är förankrad i hennes ursprungliga Estlands Võrumaa-region. Tuulikki har släppt fem album och en EP i Europa och Japan, hon turnerar aktivt i olika delar av Europa och Asien. Hennes nästa soloalbum släpps 2019.

Leo Svensson Sander – cello, såg, är verksam inom ett brett spektra av musik, startade med klassisk musik men började snart gå krokiga vägar, och har under många år framför allt inriktat sig på skandinavisk folkmusik och experimentell musik i olika former. Ur detta tog sedan avant-popbandet The Tiny form, och var länge det främsta kreativa navet.Har medverkat på en mängd skivor, och har även gjort musik till teater, dans och film. Grupper och samarbeten i urval: Time Is a Blind Guide, Fire! Orchestra, Lena Willemark, Matti Bye Ensemble, Skogen, The Tiny.

Pga av sjukdom ersätts Thomas Backman i Alice! på lördag av Johan Arrias – klarinett, basklarinett.
Thomas Backman – träblås, har under många år hörts i omtalade genreöverskridande jazzgrupper som Klabbes Bank och paavo eller med artister som Sarah & Georg Riedel, Maia Hirasawa & Loney, dear. Startade första bandet i eget namn 2016 och släppte det kritikerrosade albumet ”Did You Have a Good Day, David?” 2018 och har sedan dess framträtt på framstående festivaler och klubbar i såväl Sverige som i USA och England. www.thomasbackman.com

Josefine Lindstrand är sångerska, pianist och kompositör. 2009 tilldelades hon årets ”Jazz i Sverige”; för sin solodebut ”There Will Be Stars”. Har gett ut ytterligare 2 soloalbum, den senaste med Norrbotten Big Band. Hon tilldelades Sveriges Radios pris Jazzkatten som årets kompositör 2016. Har turnerat och samarbetat med många jazz- och popartister såsom Django Bates, Uri Caine, Petra Marklund, Darin och Efterklang. Har komponerat beställningsverk, bl a för kör och skrivit musik till flera filmer.

Om Familjelördag

Familjelördag är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.

Det är svårt att sätta åldersgränser, vi ger en rekommendation, titta gärna på trailern på dieselverkstaden.se innan bokning så får du en uppfattning om föreställningen.
Biljetter bokar du på dieselverkstaden.se eller köper direkt i Dieselverkstadens infodisk.
Familjelördagarna är ofta fullbokade så köp gärna din biljett i god tid!

Varmt välkomna!