Inställt: Charlies unge

Slutdatum 3 februari 2013
Evenemanget har slutat.
Målgrupp Från 6 år
Längd: Ca 60 minuter
Beskrivning

OBS! Föreställningen är inställd pga sjukdom. Köpta biljetter återlöses i kassan.

CHARLIES UNGE med Pantomimteatern

Charlie Chaplins stumfilmsklassiker får liv på teaterscenen i en kärleksfull slapstick om en av filmhistoriens mest berömda familjer. En berättelse om fattiga och rika, barn och vuxna. Charlies unge med Pantomimteatern är en lysande, varmhjärtad och tekniskt finurlig föreställning byggd på stumfilmsklassikern Chaplins pojke (The Kid) från 1921. Inspirerad av filmens kombination av drama och slapstick har teatern skapat en lycklig förening av sentiment och fysisk komedi (för barn från 6 år och vuxna).

Pantomimteatern har skapat en vacker, fantasieggande stumfilmsmiljö för en barnpublik som kanske aldrig tidigare njutit av Chaplins roliga, melankoliska och djupt mänskliga berättelser. En mimföreställning för tre skådespelare, projektioner, masker, dockor och originalmusik av Matti Bye. För hela familjen.

« tillbaka

Nacka kulturcentrum

Kort om Nacka kulturcentrum

Nacka kulturcentrum är arrangör av Dieselverkstadens Familjelördagar. Under hösten och våren arrangeras barnteater och annan scenkonst under de flesta lördagarna kl 13 och 15.

Inom familjelördagsparaplyet ryms även en öppen skapande verksamhet. Det kan vara  keramik, bild och form, rytmik eller något annat skapande verksamhet i en öppen verkstad mellan kl 13-15. Den öppna verkstaden är oftast kopplad till den aktuella utställningen i Nacka konsthall.

Pantomimteatern

Pantomimteatern – verksam sedan 1977 – utgår i sina  föreställningar från rörelsen – kroppens eget språk – och vill verka för att utveckla och befästa mimen som konstart.

I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musiken gestaltas en berättelse med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman som publiken utan svårighet kan identifiera sig med och som stärker självkänslan och understryker fantasin.

Vi spelar för barn, ungdomar och vuxna, gärna för dem som saknar ett utvecklat verbalt språk. Vi spelar för förskolor och skolans olika stadier, även teckenspråkskolor, särskolor etc samt familjeföreställningar. Föreställningarna kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik.

www.pantomimteatern.se