Eufori – En Eurodancemusikal

Var Stora scen
Längd: 2 tim och 20 min inkl paus

En eurodancemusikal om kickar och kraschar i milleniumskiftets IT-yra.

Biljetter

Det är 1996 och Jonny ägnar all sin vakna tid åt datorer. Han är en tjugoårig tekniknörd utan kärlek, pengar och social status. Men det nya “world wide web” öppnar dörrar, och i en chattkanal på IRC får han kontakt med ”Beautiful Dark Queen”. Chattförälskelsen ska leda honom rakt in i den bubblande IT-boomen i Stockholm City, där han blixtrekryteras till den nystartade webbyrån Target. Världen laddar för milleniumfest. Tron på den nya “nätverksekonomin” exploderar. Alla aktiekurser pekar uppåt på teknikbörsen Nasdaq. Och den romantiska, tekniska och ekonomiska eufori som Jonny nu kastas in i, kommer inte bara att förändra honom totalt, utan hela vår värld i grunden.

”Eufori” är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca&Fiona tillsammans med Simon Hagström, som även står för ljuddesign. Till tonerna av en 90-talsinfluerad musikvärld som spänner från europop och eurodance till techno och trance dansar och sjunger en kärlekssaga fram – mitt i internets födelse och ekonomisk eufori. Välkommen till en tid långt innan Google, Twitter och Facebook härskade över världen, då tron var enorm på att cyberrymden skulle skapa ett glittrande, jämlikt och demokratiskt samhälle.

I huvudrollen ser vi artisten och skådespelaren Hampus Nessvold, känd bl.a. från radioprogrammen 22 kvadrat och Zia och Nessvold i P3, och för sin bok och soloshow Ta det som en man. De flerfaldigt Grammis-belönade kompositörerna Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick har turnerat runt hela världen som Rebecca&Fiona, både i eget namn och tillsammans med artister som Robyn, Avicii, Tiësto, Kaskade och Axwell. Ljud- och musikvärlden skapas i samarbete med musikproducenten/ljuddesignern Simon Hagström, som också är verksam under artistnamnet STRØM. Rum och ljus skapas av Josefin Hinders som bl.a. gjort dekor för den legendariska 90-talsklubben Docklands, samt för musikvideos till artister som Rebecca&Fiona, The Knife, Seinabo Sey och Zara Larsson. Kostym skapas av Tommie X, kostymdesigner som har ett mångårigt samarbete med Rebecca&Fiona bakom sig. Maskören Linda Sandberg skapat mask för Dramaten och Kungliga operan. Koreografen Camilo Ge Bresky har bl.a. koreograferat musikaler som Little Shop of Horrors och Ringaren i Notre Dame och spelat huvudrollen i Rocky Horror Show. Regissören och dramatikern Malin Axelsson var senast aktuell med manus och regi för ”Chefen” på Stockholms stadsteater/Riksteatern 2020 och musikteaterföreställningen ”Monsieur Venus” på Folkteatern Göteborg 2020.

”Eufori” är en fri vidareutveckling av ljuddramaserien ”Kraschen” från P1 drama (SR), där Malin Axelsson var huvudförfattare, dialogen improviserades fram av Isak Hjelmskog, Siham Shurafa, Malou Zilliacus, Ivan Mathias Petersson, Omid Khansari, m.fl., och med storyline av Daniel Karlsson, Maya Lazcano, Pontus Bergman, Frida Englund, Malin Axelsson och Magnus Berg.

Låten ”Golden” – melodi lånad från ”Free” framförd av gruppen La Cream; skriven av Andréz Abatte, Ari Lehtonen, Dr. Alban, Freddie Hogblad och Jorge Vasconcelo. En produktion av Riksteatern i samarbete med Östgötateatern. På Riksteaterturné hösten 2021.

 

Boka biljetter « tillbaka
Eufori – En Eurodancemusikal

Riksteatern

Hampus Nessvold
Lisa Hu Yu
Krister Kern
Nis Närman Svensson

Sesselja Mist Ólafsdóttir*

*Praktikant musikalutbildningen Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet

 

Manus och regi: Malin Axelsson
Musik: Rebecca & Fiona, Simon Hagström
Koreografi: Camilo Ge Bresky
Scenografi och ljusdesign: Josefin Hinders
Kostymdesign: Tommie X
Ljuddesign: Simon Hagström
Mask- och perukdesign: Linda Sandberg
Repetitör och sångpedagog: Maria Johansson Josephsson

Regiassistent: Johanna Sandström Lehto**
Kostymassistent: Daniel Berj

**Praktikant teaterregiutbildningen, Stockholms konstnärliga högskola

Producent

Riksteatern i samarbete med Östgötateatern