En social entreprenörs resa – Johan Wendt

Var NAV-scen i Dieselverkstaden, våning 3

Johan Wendt, grundare av den ideella föreningen Mattecentrum har flera gånger om korats till Sveriges främsta sociala entreprenör. Nu kommer Johan till Nacka för att berätta om sin resa, hur han byggde upp föreningen Mattecentrum. I dagsläget ger Mattecentrum läxhjälp, med hjälp av volontärer till cirka 160.000 barn och ungdomar online och 4.000 i ”räknestugor” i 23 städer runt om i Sverige. I dagarna publiceras hans första bok.

 

 

 

Anmäl dig här
« tillbaka
En social entreprenörs resa – Johan Wendt

Vad är Mattecentrum?

När Johan Wendt i början av 2008 grundare föreningen Mattecentrum så hade han aldrig hört talas om termen social entreprenörskap, ännu mindre visste han att han skulle gå i bräschen för denna framväxande rörelse. Idag har några av världens största tidningar som Forbes (USA) och The Guardian (UK) lyft upp Johan Wendt och Mattecentrum som det klarast lysande exemplet på socialt entreprenörskap i Skandinavien.
Läs mer om Mattecentrum här

Vad är Creative Mornings?

För oss på Nav betyder det att olika människor träffas. Träffas för att hälsa på varandra, träffas för att fika, träffas för att lyssna och träffas för att göra skillnad. Vi tycker det är dags att tänka annorlunda, tänka nytt och tänka om.

När: 15 januari 2014
Var: NAV-scen, Dieselverkstaden vån 3, Sickla köpcentrum
Tid: Frukostmacka från 08:00, föreläsning börjar 08:30 och varar ca en timme.