Dolores Trio – Jazz i konsthallen- Fri entré

DOLORES är ett möte mellan personliga och högintressanta musiker med varierande bakgrund. Nutida, framåtblickande jazz med en hel del utrymme för improvisation och där man även kan skönja inspiration från folkmusik från olika delar av världen. Dolores är även ett kvinnonamn, bildat av det latinska ordet dolor – smärta.

Fredrik Nordström – saxofoner
Andreas Hourdakis – gitarr
Ilaria Capalbo – kontrabas (ITA)

Fredrik Nordström har med stor kreativitet och produktivitet gjort många plattor och konserter med bl.a. Gerald Cleaver, Bobo Stenson, Johan Berke, Sandra Hempel och Palle Danielsson. Släppte nyligen albumet ”Svensk standard” med personliga tolkningar ur den svenska låtskatten.

Andreas Hourdakis har med sin egna trio gjort hyllade album med både eget material och originella versioner av Bob Dylan-låtar. Har även hörts i en mängd andra sammanhang såsom Magnus Öström band, Jeanette Lindström, Sebastian Studnitzky och Karin Hammar.

Ilaria Capalbo spelar i den japanska Blue Note-pianisten Chihiro Yamanakas europeiska trio och har även spelat med bl.a. Stefano Di Battista, Norma Winstone, Cassie Kinoshi och Giuseppe Bassi. Släppte härom året duoalbumet Invisible Atlas, vilket bl.a. resulterade i en konsert i Royal Albert Hall i London och är även albumaktuell med trion Kosmos.

 

I samarbete med:

 

 

 

 

Vi fortsätter med vårt trevliga samarbete med Urban Deli i Sickla!
Det hela går ut på att man avrundar sin dag/börjar sin kväll med AW (after whatever) man gör på dagarna (jobb/studier) sen får man lyssna till 45 minuters skön livejazz i Nacka konsthall inne i Dieselverkstaden.
På Urban Deli erbjuder vi en plockbricka för halva priset (Ordinarie pris 125 kr) och i konsthallen är det fri entré! Det enda du behöver göra är att hämta ett band i Dieselverkstadens infodisk som du sen visar på UD för att få plockbrickan för halva priset.

Vi rekommenderar att man är på UD i god tid (15:30) innan det för att hinna njuta av mat o dryck för att sen knalla över till konsthallen där bandet börjar spela 17:30.

« tillbaka
Dolores Trio – Jazz i konsthallen- Fri entré