Dina & Jovan Rajs: att återvända till livet

Var Biblioteket

Möt Dina och Jovan Rajs, aktuella med den dramatiska och självutlämnande nya boken Att återvända till livet!

Året är 1955 och i skuggan av andra världskrigets slut träffas Dina och Jovan på ett judiskt sommarkollo i Jugoslavien. Stora delar av Jovans släkt har mördats i lägren. Dina har levt under falsk identitet. De gifter sig, får barn och flyttar 1968 till Sverige. Så småningom börjar de föreläsa isvenska skolor om sina upplevelser under nazismen. En dag frågar en elev: Hur blev ni hela? Frågan tvingar Dina och Jovan Rajs att söka svaret, och resultatet blev nya boken Att återvända till livet.

Välkomna att lyssna på Dinas och Jovans dramatiska och självutlämnande berättelse!

Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer boken till specialpris. Fri entré men antalet platser är begränsat, föranmäl dig genom att maila evenemang@dvbib.se.

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Natur & Kultur
Foto: Sofia Runarsdotter

« tillbaka
Dina & Jovan Rajs: att återvända till livet

Om författarna

Dina Rajs är arkitekt och författare. I “En reva hade nätet – och där slank jag ut” (2009) skildrar hon sina upplevelser under andra världskriget.

Jovan Rajs är professor emeritus i rättsmedicin och författare. I “Ombud för de tystade” (med Kristina Hjertén, 2001) skriver han om sin tid i nazisternas arbets- och koncentrationsläger. De är båda pensionerade och bosatta i Stockholm.