Psykologikväll: Den vilda jakten på lyckan

Var Biblioteket

Vi strävar alla efter att bli bättre människor. Snyggare, smartare, mer produktiva, bättre älskare och mer hälsosamma. Men gör det oss lyckligare? Författarna Carl Cederström, Katja Lindert Bergsten och Kristoffer Pettersson vill i sina böcker “Den vilda jakten på ett bättre jag” och “I befintligt skick” ge nya perspektiv på sträng förbättringsiver och ökande självhjälpsindustri.

Den vilda jakten på ett bättre jag är en rolig och självutlämnande skildring av självhjälpsindustrin och vad den gör med oss. I slutet av året tvingas författarna ställa frågan: Vad var meningen med allt?

I befintligt skick ger ett alternativt perspektiv. Författarna vägleder till förståelse och medkänsla för oss själva precis så som vi är, just så som vi har det.

Välkomna till en inspirerande kväll om vår ständiga jakt efter lycka!

Kvällen modereras av Pontus Kipowski från Natur & Kultur. Akademibokhandeln Sickla finns på plats och säljer böckerna till specialpris. Fri entré men begränsat med platser, så föranmälan krävs: maila evenemang@dvbib.se för att inte missa. Välkomna!

Arr: Dieselverkstadens bibliotek & Akademibokhandeln Sickla i samarbete med Natur & Kultur
Foto: Oliver Hess / Carola Björk

 

« tillbaka
Psykologikväll: Den vilda jakten på lyckan

OM FÖRFATTARNA

Carl Cederström är docent i företagsekonomi vid Stockholms universitet och har skrivit för bl a The New York Times, The Guardian och Svenska Dagbladet.

Katja Lindert Bergsten är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och fil.dr i psykologi. Sedan 15 år tillbaka arbetar hon med affektfokuserad psykologisk behandling, samt forskar, undervisar och handleder inom området.

Kristoffer Pettersson är leg.psykolog. Han är verksam på Psykologpartners W&W AB i Stockholm.