Demokrati, mångfald och antirasism

Var Lilla scen

Dieselverkstadens bibliotek välkomnar till en dag med utvalda föreläsare på det angelägna temat demokrati, mångfald och antirasism.

Till föreläsningarna erbjuder vi ett begränsat antal platser till allmänheten på både förmiddag- och eftermiddagspasset. Det är gratis och biljett hämtas i bibliotekets informationsdisk senast måndag 7 april. Först till kvarn!

Förmiddag 9.30-12.00
Anna-Lena Lodenius: Svenskhet och rättigheter i en global tid

Anna-Lena Lodenius är journalist och författare med extremhögern och rasism som specialitet. Hon har skrivit mer än 10 böcker och arbetat med TV, radio och tidningar

Marcus Priftis: Hur funkar smygrasismen?
Marcus Priftis är författare, scenpratare och skribent. Han är framförallt uppmärksammad för debattboken Främling, vad döljer du för mig?

Eftermiddag 13.00-15.15
Helene Lööw: Högerextrema krafter
Helene Lööw är docent i historia vid Uppsala universitet och förekommer ofta som expert i media. Hon är specialiserad på högerextremism.

Rättviseförmedlingen: Rättvis representation
Rättviseförmedlingen hjälper projekt, organisationer och medier att hitta kompetens. Över 55 000 personer arbetar i sociala medier för att jämna ut skevheter i samhället och visa upp dem som hamnat i skymundan på grund av stereotypa normer som till exempel kön eller ursprung.

Varmt välkommen!

« tillbaka
Demokrati, mångfald och antirasism