Creative Morning – Taktil foto

Var Nya NAV-scen i Dieselverkstaden, våning 3

Taktil: Överföring av information eller känsla vid beröring.

Taktil foto är ett projekt där dövblinda lär sig använda kamera som ett sätt att utrycka sig på, och där det forskas med utskriftsteknik för att framställa mer nyansrika taktila bilder än det som finns i dag.

Genom att lära sig hantera kamera och få hjälp att fördjupa sig i sitt bildskapande har tre dövblinda fått möjlighet att uttrycka sig på sina egna villkor, med kameran kan de kommunicera med omvärlden utan tolk. Projektet har gett dem en tydligare egen röst, bättre självförtroende och minskat deras isolation.

Målet med tekniken för taktila utskrifter är att ge ny kunskap om taktil återgivning av fotografier, illustrationer, konst, skyltar, kartor mm. I bästa fall kan detta resultera i en metod som kan visa såväl innehåll som stämning i fotografier och annan konst för dövblinda, synskadade  och andra grupper som bättre kan ta till sig information genom att känna än genom att se.

Fotograf Truls Nord är initiativtagare och projektledare för detta tre-åriga projekt som startades 2011 och som finansieras av Arvsfonden och Innovativ kultur.

En av deltagarna i projektet, Graciela Gonzalo-Sundström, kommer tillsammans med Truls att  visa bilder och berätta om sina erfarenheter från projektet.

 

Anmäl dig här
« tillbaka
Creative Morning – Taktil foto

Vi bjuder på frukost!

Frukost från 08.00, föreläsningen börjar 8.30 och håller på ca en timme. Välkomna!

Om Creative Mornings

Vad är Creative Mornings?

För oss på Nav betyder det att olika människor träffas. Träffas för att hälsa på varandra, träffas för att fika, träffas för att lyssna och träffas för att göra skillnad. Vi tycker det är dags att tänka annorlunda, tänka nytt och tänka om.

Vi vill skapa branschöverskridande möten mellan människor i en kreativ atmosfär och därför bjuder vi in dig till inspirerande föreläsningar där vi tar upp angelägna och aktuella frågor.