CirkusMania: Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Var Stora scen
Målgrupp Från 6 år och uppåt

En cirkusföreställning om årets tråkigaste dag. Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson.

När Antti har tråkigt går han till Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att precis som julafton och midsommarafton så finns det också en tråkmånsafton. Det är helt enkelt årets tråkigaste dag och den infaller just i dag. Det finns många fina tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt tråkigt så misslyckas de – det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun gör rollerna som Antti, Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin. De berättar en historia där allt faller upp, dyker ut och cyklar fram. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons oväntade traditioner.

Rekommendation:En rolig och underhållande cirkusföreställning om världens tråkigaste dag. Det är sååå tyst, sååå tråkigt inget händer. Tänk om du lyssnar på dina tankar? Kanske dom har något att säga dig? Följ tankens trådar och gör vad som faller dig in. Vad händer då?”
Katarina Weidhagen, kulturproducent Kulturhuset Dieselverkstaden


Pris: 120 kr per biljett oavsett ålder
Ålder: Från 6 år och uppåt. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation, titta gärna på trailern nedan, så får du en uppfattning om föreställningen.
Tid: 15:00-15:35
Arrangör: Kulturhuset Dieselverkstaden

Se våra köpvillkor för biljetter här

Köp biljett här! « tillbaka
CirkusMania: Tråkmånsafton – Kompani Giraff

Om föreställningen och medverkande

På scen: Julietta Birkeland, Rebecca Seward, Jean-Hicham Rahmoun
Efter en barnbok av: Adam Dahlin
Dramatisering: Stina Oscarson
Regi: Viktoria Dalborg
Musik: Magnus Larsson
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Mask: Matilda Bragner
Magikonsult: Axel Adlercreutz
Koreografiöga: Katarina Lundmark
Film: Isak Stockås
Foto: Håkan Larsson/Magnus Stackås
kompanigiraff.se

Om Familjelördag

Familjelördag, Cirkussöndag eller Lovteater är scenkonst för barn, allt från cirkus, musik till dans och teater som är inspirerande oavsett ålder. Kulturhuset Dieselverkstaden gör ett noga och varierat urval av föreställningar som passar en bred publik.