Chalmersspexet Victoria

Var Stora scen
Längd: ca 3 tim ink paus

Chalmersspexet Victoria från 1986 har äntligen kommit till Stockholm. Ensemblen är i stort sett den samma som när det begav sig 1986. Spexet är en klassiker och har under 2015 satts upp i Jönköping (4 tändstickor i Jönköpingsposten) samt hemma i Göteborg.

Handlingen: Året är 1876. Vi befinner oss i Indien. I Delhi närmare bestämt. Här pågår intensiva förberedelser inför ankomsten av Drottning Victoria. Nyheten om att det engelska parlamentet har utsett henne till Kejsarinna av Indien har mottagits med blandade känslor. I vissa kretsar minns man fortfarande engelsmännens brutalitet då Sepoyupproret slogs ner 1857. Bittra minnen som väcker begär att återgälda ett viss mått av smärta. I andra kretsar ser man möjlighet till egen personlig vinning och utökade privilegier. I detta sammelsurium av intriger dyker dock ädlare känslor upp. Bland maktbegär och mörkerseende flammar kärlekslågor upp. Klart lysande passioner som glimmar till och ger kontrast bland kroppssminkade civilingenjörer i sin bästa ålder.

Föreställningen i Stockholm blir den sista under överskådlig tid så passa på att köpa biljetter till detta unika tillfälle.

 

Boka här! « tillbaka
Chalmersspexet Victoria